Припреме новосадског Пролетера: Сланобарци се селе у Турску

Фудбалери новосадског Пролетера данас ће отпутовати у Анталију, где ће остато до 27. овог месеца.
Proleter - prvi trening
Фото: Д. Иванић

Расположење у табору трећепласиране екипе Прве лиге, која гаји амбиције да се пласира у Суперлигу, је одлично. Не само због досада урађеног у одличним условима, већ и због чињенице да се напредка у игри види свакодневно.

„Мало који наш прволигашка може да се похвали одласком на припреме у Анталију. Агилна управа ништа не препушта случају, па ћемо се у одличним условима спремити за пролеће изазове“, задовољан је тренер Ненад Ванић.                    

Пролетер ће у Анталији одиграти четири утакмице.                                                                                                                  

„Прву проверу имаћемо 18. фебруара са екипом Шахтјора- Караганди из Казахстана, три дана касније ривал ће нам бити грузијска Шукура, сутрадан украјински Инхулец, а дан касније Арсенал из Туле (Русија), кога тренира Миодраг Божовић“, саопштио је Ванић.

М. Поповић

Буљић вођа пута

Уз комплетан стручни штаб, Ненад Ванић, Бранко Давидовић, Дарко Жакула, Бранко Жигић и Дејан Богуновић, у Турску путују следећи фудбалери: Никола Тошески, Стефан Шурлан (голмани), Александар Андрејевић, Данило Николић, Жарко Јеличић, Немања Човић, Никола Ђурић, Слободан Новаковић, Младен Лукић, Никола Илић, Стефан Чоловић, Василије Раденовић, Срђан Шћепановић, Митар Ћуковић, Ненад Кочовић, Максим Артемчук, Душан Плавшић, Зоран Михаиловић, Владимир Пераловић, Милан Миросављев, Зарија Ламбулић, Дејан Ђурић, Страхиња Крстевски и Димитрије Томовић.

У експедицији су доктор Данијел Жупић, физиотерапеут Љубиша Димитров, економи Славко Јеремић и Жељко Ивановић и вођу пута Новак Буљић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести