Припреме почели фудбалери Младости ГАТ из Новог Сада

Након историјског успеха, пласмана у Прву лигу Србије са припремема је започела екипа Младости ГАТ. Нови стратег Љубомир Ристовсаки са сарадницима Жарком Ђаловићем, Сашом Филиповићем, Дејаном Зукићем од првог радног дана најавио је играчима паклен ритам.
mladost ns prva liga
Фото: Д. Иванић

Преко 30 фудбалера што староседелаца, новајлија и оних који су стигли на пробу покушаће да се наметну у првих 10 дана, а пред одлазак на припреме на нашу планинску лепотицу Златибор. Већ првог дана припрема осећала се радна атмосфера.

- Крећемо са припремама, очекује нас озбиљан посао тешка сезона. Клуб је први пут у Првој лиги Србије. Оно што могу да обећам, а то је ред рад и дисциплину - подвукао је Ристовски.


Денис Малешевић спортски директор

У редовима новог прволигаша од првог дана одише позитивна атмосфера. Агилни председник  Мирослав Кресовић ништа не препушта случају жели да на свим нивоима спремно дочека првенство у вишем рангу, па су и структуре клуба појачане. Нови спортски директор је Денис Малешевић, а место генералног секретара преузео је Озрен Дукић, који је дуго ту функцију имао и у Пролетеру са Слане баре. А  нови физиотерапеут је Милош Радаковић, који је пролетос радио у Кабелу.


Од прошлогодишњег састава остали су: голман А. Слијепчевић, Дивац, Швоња, Л. Слијепчевић, Гојковић, Станић, Ренић, Илић  и Каурин. Доста је играча је напустило редове.Младости. Голману Дражићу је истекла позајмица (биће поново обновљена), Асани  је отишао у Текстилац из Оџака, Вукаљевић у Нови Сад, слободни су Бабић, Поповић, Ђекић, Радовић, Спасић.

У међувремену стигла квалитетна појачања: гоман Никола Мирковић (Будућност Добановци), Душан Мијић (Слага Краљево), Милош Миловановић (Напредак, Крушевац), Милош Ожеговић (Младост, Лучани), Соуза Сантос Жерсивал (Динамо, Врање), Видо Марковић (Телеоптик),Стојан Максимовић (Крупа).


Неочекиван одлазак Луке Јованића

Као права бомба ођекнула је вест да најбољи стрелац Младости и најбољи играч у две баражне утакмице са Телеоптиком (стрелац и асистент) Лука Јованић (26) напушта последње место успеха. Очекивао се његов долазак на прву прозивку.

- Истекао ми је уговор са клубом. Пред ново окупљање као и сви остали играчи имао сам са председником Кресовићем разговоре око услова продужења сарадње. Обострана жеља била је да и у вишем рангу предводим напад. Међутим запело је око неких битних ствари па је за обе стране најбоље решење да се уз стисак руке растанемо. Јако ми је жао због оваквог расплета обзиром да сам леп период провео у клубу. истакао је Јованић.


- Период пред одлазак на двонедељне припреме на Златибор обавићемо у Новом Саду, користити наше терене и теретану. Овај уводни део биће у неку руку пресудан за играче, обзиром да на списку има доста нових фудбалера. Желимо да до одласка на Златибор оформимо екипу, која би се кроз, да би мечеве уигравала - објашњава Ристовски.

Поред тренинга два пута дневно у плану су и припремне утакмице.

- Прву проверу  имаћемо са српсколигашем Бечејем. На Златибору одиграћемо најмање четири утакмице,заказали смо сусрете са Борецом (Велес), Јавором, Слободом из Ужица и Ал Фаисалом. По повратку имаћемо генералку против Тисе из Адорјана, биће то довољан број утакмица да се уиграмо и премијеру са Графичарем дочекамо са завидним нивоом форме - истиче Љубомир Ристовски.       

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести