Припреме Војводине у Словенији: Потрага за појачањима траје

МАРИБОР: У трећој провери током припрема у Словенији, фудбалери Војводине изборили су реми (1:1) са шампионом ове земље, екипом Муре.
с
Фото: А. Предојевић/Јеличић, Бастајић и Мркаић

Није тим из Новог Сада блистао, али је евидентан био одређени напредак у игри у односу на утакмицу са Марибором.Поједини играчи, попут, рецимо, Владимира Ковачевића, показали су да им је форма у успону и да се на њих може рачунати у долазећем првенству, што је чињеница која може да охрабри тренера Славољуба Ђорђевића. Екипа из Мурске Соботе била је надмоћнија, имала инцијативу и створила неколико добрих прилика, али је, за разлику од сусрета са Марибором, одбрана Воше била много компактнија, покретљивија и чвршћа.

- Прво полувреме утакмице с Муром одиграли смо слабо, док игром у наставку могу да будем задовољан – рекао је тренер Ђорђевић. – Играчи су и даље помало у грчу, већина од њих имала је у подсвести пораз који су од словеначког првака доживели на зимским припремама у Турској (1:5) и осетио сам код њих дозу страха, што је за мене незамисливо. У другом полувремену изашли смо храбро и јако и у неким моментима били смо бољи тим. Уосталом, постигли смо у том периоду и изједначујући гол, а да смо били мало присебнији у неким контрама могли смо да постигнемо и други. Све у свему, Мура је била боља, а ми смо одиграли тактички добро, борили се и заслужили нерешен исход.

Посматрачи су могли да примете да је одбрана поднела велики терет и успела да одговори тежини задатка.

- Утакмицу са СЛАСК-ом и ову с Муром, играла је, да је тако назовем, наша прва одбрана. Њен наступ деловао је много боље него против Марибора, где сам морао да ротирам играче. Подсетићу, не треба сада да хвалимо само задњу линију, јер одбрана почиње од напада и обрнуто, тако да не бих посебно истицао последњу линију. Сви су одиграли јако тврдо и коректно, што добија на значају када се зна да је Мури ово била генерална проба пред старт сезоне. Свежији су њени играчи, хитрији и на физичком плану боље стоје од нас, али ме је обрадовала реакција мојих играча после пораза у Марибору, нарочито у другом полувремену.


Ђорђевић: Бастајић – добар потез

Није тренер Ђорђевић крио осећај задовољства због ангажовања Небојше Бастајића, који би требало да допринесе већој конкуренцији у нападу, али и на пољу ефикасности.

- Задовољан сам што нам се Бастајић прикључио. После повреде Миљана Вукадиновића, био нам је потребан брз и проверени бочни играч, а Небојша  покрива три позиције. Са њим ћемо добити у брзини и дубини, фудбалер је који уме да стане на лопту и доста тога смо решили на боковима његовим доласком. Верујем да ћемо се комплетирати до прве такмичарске недеље и да ћемо спремни дочекати  старт сезоне – казао је Ђорђевић.


Прве минуте у црвено-белом дресу уписао је Александар Буснић, који је стигао из Рада, али се повредио по доласку на Мариборско Похорје. Опоравио се и одиграо је солидних 45 минута.

- Буснићу сигурно није било лако да после повреде наступи у овако тешком сусрету. Видело се да му недостају тренинзи с лоптом, јер је две недеље радио ван екипе. Показао је квалитет и мораћемо да га у преостале две утакмице још физички подигнемо.


Искуснији играчи помоћи ће младима

Утакмицу са Муром са трибина пратио је и новопридошли Немања Бастајић.

- Пре свега, морам да кажем да сам заиста срећан што сам постао играч Војводине, једног од три највећа клуба у Србији – рекао је 30-годишњи Бастајић. – Утисак о игри са Муром је повољан, али је јасно да су код момака још тешке ноге од напорних тренинга и да ће, како време буде одмицало, све изгледати много боље.

О томе шта је пресудило да прихвати понуду Војводине, Бастајић је одговорио:

- Све се у том договору брзо издешавало, а име клуба и реноме који има били су пресудни да прихватим позив. Покушаћу да се изборим за место у тиму, а најбоље се сналазим на позицијама левог бочног и централног нападача, мада могу да играм и полушпица,  по десном боку.

Небојша верује да има места оптимизму за нову сезону.

- Када екипа игра добро, она избацује и појединце у први план, тако да очекујем да ћу пружати добре партије у континуитету. Видим да тим чине већином млади момци, ту смо и нас неколицина старијих и искуснијих и учинићемо максимум да тој младости помогнемо да буде што боља. Има ту доста простора за напредак и убеђен сам да оптимизам који имам није без покрића.

У прошлој сезони, носећи дрес Инђије, Бастајић је био стрелац девет погодака.

- Било би лепо да у Војводини будем још ефикаснији, али ће то да зависи од  укупне игре. Тренирао сам индивидуално по завршетку Суперлиге, али нисам радио са екипом. Требаће ми пар утакмица да се вратим у форму и наставим тамо где сам стао у прошлом првенству – поручио је Бастајић.


Војводина није у протеклом периоду била миљеник  среће, пошто је имала доста повређених фудбалера. После одлазака на рехабилитацију у Нови Сад Миљана Вукадиновића, Михајла Нешковића и Стефана Ђорђевића, пред почетак утакмице у Горњој Радгони на повреду се пожалио и Душан Стевановић, али је, ипак, одиграо 45 минута.

- Он је током загревања добио неугодну повреду, раније су на неко време из тима испали Вукадиновић и Ђорђевић, али то је божја воља. Када бих могао да бирам, боље је што нам се такве ствари сада дешавају него да нам се то догађа када почне сезона. По природи сам увек оптимиста и не видим разлог зашто то не бих био и сада. Начин на који играмо ове тренинг утакмице, зависи од начина на који тренирамо. Прошла недеља протекла је у знаку јако тешког рада, а дан пред дуел с Муром смо имали два веома захтевна тренинга. Физички смо се подигли, а пред повратак у Нови Сад одиграћемо утакмицу и с хрватском Горицом. Ту ћемо имати озбиљан проблем с ротацијом играча, али покушаћемо да доведемо још два-три играча у одбрани, можда још једног нападача и, уз ове момке који су у Марибору, верујем да ћемо да направимо озбиљан успех – нагласио је Ђорђевић.

Први пут је са новим саиграчима радио је и Небојша Бастајић, који је у среду постао члан Војводине и одмах се ставио на располагање члановима стручног штаба.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести