ПРИПРЕМЕ ВОШЕ Шарени утисци тренера Веселиновића

СТАНИШИЋ: Припремајући се за почетак нове сезоне, фудбалери Војводине искористили су прилику да три дана проведу у Етно-селу Станишићи код Бијељине.
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

Ту су одрадили неколико тренинга, а основни разлог доласка у БиХ био је да одиграју тренинг утакмицу с новим премијерлигашем ове земље, екипом Звијезде. Утакмица је упрличена на лепо скоцканом стадиону у Угљевику, који је власник клуба Борис Станишић купио и на којем ће његова екипа бити домаћин у наредним сезонама.

Црвено-бели су у том сусрету имали пуно нових фудбалера у почетној постави, неки од њих, попут Дамира Зломислића, одрадили су само тренинг-два с екипом, али је шеф стручног штаба Новосађана Александар Веселиновић желео да на делу види могућности играча. Дуел је, пред око 300 гледалаца, завршен мирољубивим исходом од 2:2, иако је српски суперлигаш био нешто ближи победи.

- Утисци с утакмице јако су шарени – рекао је Веселиновић по завршетку утакмице. – Видљиво је и са стране било да смо у постави имали шест нових фудбалера који нису до сада играли заједно, али момци су имали изузетно добар однос према игри и било је повремено јако добрих момената у партији коју смо приказали. Ђорђевић, Зломислић, па и Фофана, тек су нам се придружили и најважније је то што се нико није повредио. Искористили смо прилику да свим кандидатима за тим омогућимо да заиграју, а драго ми је што је могло да се види да је група играча који су од почетка с нама у припремном процесу, добро трчала. У првих 15 минута смо тешко хватали ритам, јер две недеље нисмо играли тренинг сусрете, међутим касније смо деловали боље. У другом полувремену било је и неколико добрих акција.

Први погодак за Војводину био је дело новајлије Немање Милојевића, који је крунисао лепо додавање капитена Николе Антића, док се у листу стрелаца поново уписао и Милош Зличић. Обојица младића, један рођен 1998, а други годину дана касније, били су стрелци и против Будућности на Златибору, када је резултат такође био 2:2.


Изненађење за Уроша

Током боравка у Станишићима, комплетна екипа Војводине приредила је огормно изненађење малом Урошу Костадиновићу , који је с члановима породице прослављао осми рођендан. Реч је о дечаку из Новог Сада који тренира фудбал у школи „Илија Пантелић“ у Ветернику и који је велики војводинаш. Првотимци су ушли у салу с песмом „Данас нам је диван дан“, а капитен екипе Никола Антић унео је торту са знаком и у бојама ФК Војводина.

Урошев осмех „од ува до ува“ јасно је сведочио шта је у тим тренуцима осећао, а његова срећа била је повећана када су му Антић, Лазар Арсић, Емил Роцков, Александар Веселиновић и секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић уручили поклоне у виду дреса Воше, лопте с потписима свих првотимаца и даровима с обележјима Старе даме из Новог Сада. Као прави домаћин, Урош је неочекиване и драге госте почастио пићем и по парчетом рођенданске торте.


- Добро је то што млади играчи постижу голове, а посебно што то чине и деца поникла у нашем клубу, попут млађег од браће Зличић То нас све радује, а посебно чињеница да је у наставку утакмице пуно тих дечака било на терену. Ривал против којег смо играли био је веома добар, амбијент – прави фудбалски, али смо још свеснији да је пред нама велики посао. Сада смо имали прилику да видимо где се тренутно налазимо и на чему морамо посебно да радимо, како бисмо до почетка првенства колико-толико искристалисали тим – додао је Веселиновић.

Фото: Dnevnik.rs

Утисак са стране је да ће уигравање свих линија екипе бити у фокусу током наредних дана. Уз то, просто се наметнуо утисак да су још нека играчка освежења, односно довођење још којег новајлије, просто под морањем. Млађи играчи несумњиво поседују одређени квалитет, али недостају још понеки момци којима ће задатак бити да својим умећем подигну  ниво игре Војводине.  Амбиције просто диктирају такав развој догађаја, а у наредним данима биће много јасније да ли ће новосадски суперлигаш постати још јачи и конкретнији. Свакако радује добра игра појединаца, посебно младог Александра Месаровића, момка који је у Угљевику изгледао веома расположено, а када је тако, његов фудбал делује лако и потврђује размишљања како је реч о играчу који пуно тога уме с лоптом. Наравно, он, као и његови исписници, тек сазрева, али је битно да се код свих њих може уочити напредак и жеља да се у потпуности докажу.

Већ у уторак на програму је нова, веома озбиљна провера Воше, који на стадиону „Карађорђе“ реномираног премијерлигаша из Русије, екипу Урала из Јекатеринбурга.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести