Присећање играча: Успели смо да „преваримо” Валтера Зенгу

ЗЛАТИБОР: Ко би рекао да је прошло већ готово шест пуних година од дана када је Војводина, у 2. колу квалификација за Лигу Европе, надиграла и до ногу потукла великог фаворита Самдорију (4:0).
А. Предојевић/Новица Максимовић и Данило Секулић на Златибору ових дана
Фото: А. Предојевић/Новица Максимовић и Данило Секулић на Златибору ових дана

Догодило се то 31. јула 2016. године на Олимпијском стадиону у Торину, пошто су на објекту у Ђенови у току били у току радови и сусрет је био измештен из тог града.

Недељу дана пре једне од највећих утакмица и победа Новосађана у Европи, тадашњи шеф стручног штаба Сампдорије Валтер Зенга, присуствовао је у на „Карађорђу“ дуелу Војводина – Чукарички, који су црвено–бели убедљиво изгубили. Чувени голман и репрезентативац Италије напустио је Нови Сад видно задовољан, не слутећи какав ће му бродолом припредити ученици ондашњег тренера Војводине Златомира Загорчића. Занимљиво, пар дефанзивних везних играча „старе даме“ тада су чинили Новица Максимовић и Данило Секулић, које је фудбалски пут данас поново спојио у дресу новог суперлигаша Младости ГАТ.

– Брзо је пролетело шест година од тог великог успеха – рекао је Секулић. – За мене је то била једна од највећих утакмица које сам у каријери одиграо. Сећам се да смо у Торино отишли као аутсајдери, а кућама смо се вратили као победници и тим чији је тријумф ођекнуо и фудбалском Европом. Нисмо ни били свесни тога шта смо учинили, јер играли смо у том дуелу буквално из минута у минут, а утакмица се отворила за нас као у најлепшем сну. На крају, резултат је био 4:0, а могао је наш тријумф да буде и још убељивији.

Дуел с Новосађана с Чукаричким недељу дана раније није упућивао на то да може да уследи једна тако велика победа, свакако међу најзначајнијим у 108. година дугој историји клуба.


Тим из Торина

У аналима је остало уписано да су победу Војводини над Сампдоријом у Торину донели следећи играчи: Жакула – Василић, Панков, Ђурић, Настић – Максимовић, Секулић – Пушкарић (Палочевић), Иванић (Бабић), Станисављевић (Стаменић) – Ожеговић. Пред 4.000 гледалаца на Олимпику, голове су постигли: Иванић у 4, Станисављевић у 49. и Ожеговић у 58. и 90. минуту.

Потписали Ковачевић и Станковић

Јуче су уговоре потписали искусни штопер Владимир Ковачевић (29) и донедавно леви бек Радничког из Ниша Никола Станковић (28). Ковачевић је поникао у Војводини, чији је дрес у сениорској конкуренцији носио у три наврата. Играо је још и за Хајдук из Куле, Пролетер, Спартак ЖК, белгијски Кортрајк и молдавски Шериф. Може да игра на позицији оба централна бека.

Станковић је рођен у Сомбору, а каријеру је градио носећи дресове Инђије, ОФК Бачке, грчке Ларисе, Вождовца и Радничког из Ниша.


– Против Београђана смо одиграли очајну утакмицу и код куће изгубили резултатом 4:0 – надовезао се Максимовић. – „Карађорђе“ смо тада напустили погнуте главе, али треба да се нагласи да смо имали стварно добру екипу и то смо доказали само седам дана касније. Зенга је видео један наш лош дан и вероватно је да су се фудбалери из Ђенове мало опустили и потценили нас. Ми смо, опет, у Торину на терен истрчали без икаквог страха и почели да погађамо мрежу Италијана. Серију је отворио Мића Иванић, а наставили су је  Аца Станисављевић и, за крај, два пута Огњен Ожеговић. Имали смо врхунску атмосферу у екипи, а Секулић и ја смо, баш као и сада у Младости ГАТ, чинили пар задњих везних играча.

Управо ова двојица играча били су господари средине терена, али су их путеви касније одвели на различите стране. Требало је да протекне шест година да се поново упаре у истом тиму, сада као веома искусни фудбалери, што ће, убеђени смо, Младости ГАТ улити додатни квалитет и сигурност на средини.

– Допуњавалали смо Макса и ја лепо и фино сарађивали у Војводини, а сада смо, ево, поново у истом тиму – задовољан је Секулић. – Он је нешто старији од мене, у лепим смо играчким годинама, па се надам да ћемо поново да будемо препознатљив и успешан тандем, јер нема разлога да буде другачије. Стиже нам ускоро и нешто млађи Владимир Ковачевић, који није био члан те генерације црвено–белих, али с којим се дружимо много година уназад. Једва чекам да нам се придружи и сигуран сам да ће представљати озбиљно појачање за наш тим.

И Секулић и Максимовић прошли су током каријера велики број припрема, па су позвани да оцене ове садашње с екипом новог суперлигаша из Новог Сада.

– Одлично се ради и тренирамо јако добро – објаснио је Максимовић. – Верујем да ћемо бити спремни за премијеру у Сурдулици, мада је увек када играте у гостима с Радником. Ићи ћемо тамо да се надигравамо, јер, иако смо новајлије, не плашимо се ни једног ривала. Кренули смо с припремама нешто касније, али нам је у међувремену пристигло пет–шест нових играча, стићи ће у наредним данима, колико знам, још неке новајлије, па ћемо имати респектабилан тим. Надам се да ћемо и у елити да оставимо леп утисак и верујем да можемо да стигнемо до запаженог пласмана.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести