Пробуђена екипа Војводине најавила повратак на европску стазу

У најбољем издању у првенству, Војводина је победила Чукарички с 3:2 и тако се реванширала Београђанима за јесењи пораз на Бановом брду.
1
Фото: Ф. Бакић

Истовремено, прекинула је низ резултатских неуспеха у сусретима с овим противником, али највреднији у међу охрабрујућим моментима сигурно је податак да је то њена прва победа у актуелној сезони у сусретима с екипама које реално аплицирају за европске визе. Прилику да и тај скор поправе до краја основног дела првенства, имаће Новосађани у сусретима с Партизаном, ТСЦ-ом и Новим Пазаром. 

Што се дербија с Чукаричким тиче, јединствена је оцена да је то био један од најквалитетнијих сусрета у суперлигашкој сезони, у којем су такмаци играли отворено и на победу. Навијачима Војводине и пријатељима клуба више ће се допасти оцена о спремности екипе да се у преосталим сусретима с директним ривалима за врх табеле, врате на европски колосек.

- Мој колега Душан Керкез и ја сагласни смо да је то била динамична утакмица два квалитетна тима – прокоментарисао је дерби тренер Војводине Радослав Батак. – За прилике у српском фудбалу, било је и доста голова. Уз два постигнута гола у првом полувремену, имали смо још неколико повољних прилика. Међутим, у делу другог полувремена дошло је до извесног опуштања, први гол смо примили онако како се то догодило и онда је у тим ушла несигурност. Упркос томе, момци су до краја показали карактер, створили су још неколико шанси за ново вођство и на крају били су награђени трећим голом, за победу. Имамо ту још доста да радимо у свим аспектима фудбалске игре. Честитам момцима пре свега на томе што су показали карактер. То је модел како би требало да изгледамо у финишу првенства, уз неколико неопходних корекција. На крају, видећемо шта смо заслужили и колико смо освојили, а надам се да ће то бити довољно за Европу. 


Витас изван строја

У другом полувремену, због повреде, замењен је централни бек и командант Војводинине одбране Урош Витас. Громогласним аплаузом испраћен је, док су га на носилима износили с терена. 

- Незгодна је Витасова повреда, о примицачу је реч – прокоментарисао је Батак. -  Како је доктор приметио, он је и раније био ровит, што се примицача тиче. Надам се да неће одсуствовати дуже, пуно нам значи његово присуство у колективу. Али, судећи на основу искуства, мислим да ће то бити пауза од најмање недељу дана. Чумић је осетио бол у задњој ложи. Направио је данас много, имао је много спринтева, дао је 100 посто могућности, као уосталом и читав тим, тако да је то нормално да се све одрази и на мишиће. Ђорђевић је такође изван строја. Зарадио је озбиљну посекотину на тренингу и зато није био у протоколу. 


Лазаревићев победоносни гол у финишу дербија, пратила је експлозија енергије одушевљења и радости међу младићима и црвено-белим  дресовима, која се стопила с расположењем на трибинама „Карађорђа”, где се окупио рекордан број гладалаца овог пролећа. Сви они веровали су у могућност да, баш у сусрету с Чукаричким, који је оцењен као тест за „бити или не бити”, тим покаже зрелост и одлучност за толико жељени и очекивани искорак у позитивном смеру.

- Кад водимо са 2:0 и противник нас сустигне и изједначи резултат средином другог полувремена, а ми смогнемо и снагу и одлучност да на крају ипак победимо, то је праћено великим олакшањем и међу играчима на терену, али и међу нама на клупи – искрено ће Батак. - Улог је био велики, тако да је разумљив излив радости и среће после победоносног гола, као и на крају утакмице. Али, већ данас се окрећемо обавезама које следе. Нема времена за било какву еуфорију, ни у клубу, ни изван њега. 

До првенствене паузе, због старта репрезентације у квалификацијама за Европско првенство, Војводина ће да гостује код Јавора у Ивањици. У финишу основног дела првенства, очекује је све дерби до дербија: са Партизаном и Новим Пазаром на „Карађорђу” и у Бачкој Тополи, са ТСЦ-ом.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести