Пролетер бољи у војвођанском дербију од Спартака: Столица заобишао Слану бару

Фудбалерима Пролетера заслужено је припао мали војвођански дерби са Спартаком. 
proleter spartak FF__1681
Фото: Дуел Пролетера и Спартака, фото: Дневник (Ф. Бакић)

После првог дела без голова више концентрације, борбености , жеље за победом и  квалтететне игре приказали су момци тренера Бранка Жигића. На крају после неискоришћеног казненог ударца, односно одличне одбране голмана Дујмовића Новосађани су у финишу постигли два гола и остали у трци за висок пласман. Тренер Бранко Жигић био је презадовољан издањем и другом победом у овој сезони над „плавим  голубовима“.

- Успели смо да искористимо благи умор Спартака с обзиром на то да су у четвртак играли Куп са Војводином, дали смо све од себе како бисмо победили и пласирали се у полуфинале.  Уједно успели смо да исправимо неке грешке које су нам се дешавале  пре седам дана у Шапцу и оје су довеле до ненаданог пораза. Анализа пред меч потпуно је успела. Личили смо на екипу која се бори за највиши пласман, односно да се на крају нађе међу првих шест екипа Супер лиге - задовољно ће Жигић.

Фото: Бранко Жигић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У првом делу Пролетер је имао прилике, у наставку је све ставио на право место.

- Утакмица је била јако добра, тешка с обзиром на то да је терен био местимично натопљен водом. Зато одајем признање и једној и другој екипи на залагању и хтењу које је код наших момака било наглашеније.  Првенствено смо неутралисали најаче оружје Суботичана офанзивну транзицију и после неискоришћеног пенала, најбоље прилике на утакмици, успели смо да смогнемо снаге и појачамо притисак и начнемо госта из нашег најајачег оружја прекида. Другим голом у надокнади времена из наше транзиције решили смо дилеме око победника, и крунисали победу на најбољи могући начин. Стигла нам је у прави час јер се поново враћамо међу пет шест најбољих екипа што смо једно време и били, 42 бода до сада свакако није мало - задовољно ће стратег Пролетера.

Пролетер осим борбе за висок пласман на прави начин спроводи жеље управе да се кроз утакмице афирмишу и млади играчи. У саставу чете са Слане баре увек је нинимум седам младих који показују квалитете и дају допринос високим дометима. Зато је многе изненадио списак селектора Илије Столице на коме се није нашло ни једно име надолазећег таласа талентоване младости.

- Искрено прихватили смо одабир селектора Столице са благом дозом изненађења с обзиром на то да Пролетер важи као клуб који је годинама уназад сјајна средина за напредак младих играча. То се показало и ове сезоне. Једноставно младе играче није лакo гурнути у ватру, а притом и вијати резултат. Успели смо да ускладимо обе ствари. Не бих да се стално понављам, младе и талентоване снаге су благо клуба и управи и мени је драго што у Пролетеру мисле на будућност са младим тренером и младим играчима. Пре три недеље смо на Маракану изашли са седам младих, не зато што ми тако хоћемо, већ зато што заслужују здушну пажњу. Апсолутно се ни једног тренутка нећу мешати у одабир селектора. Сигуран сам и познајем материју са којом радим да у Пролетеру има играча који су играма и талентом  заслужили позив. Зато нам упоште није свеједно. Млади Јован Илић је заслужио позив селекције БиХ што свакако иде у прилог клубу као и позиви за А репрезентацију Андрејевићу и Пејићу. Зато сам сто посто сигуран да је Пролетер овога пута незаслужено прескочен јер у Томовићу, Марјановићу, Јанковићу, Бацановићу... сигурно лежи квалитет да заслужују позив. Када ће га добити надам се врло брзо - истакао је на крају Жигић.

М. Поповић   

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести