Пролетер данас на „Карађорђу“ дочекује Колубару: Сланобарци уверени у тријумф

Фудбалери Пролетера стартовали су нешто слабије него што се очекивало у новом првенству, па је, после само три кола, дошло је допромене на њиховој клупи.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Уместо Бранка Жигића, ангажован је млади и перспективни стручњак Душан Бајић, тренер који је био помоћник Младену Крстајићу у ТСЦ–у из Бачке Тополе. Додуше, у прошлом колу на „крову“ Тржног центра “Стадион” у Београду, у дуелу с Вождовцем (0:3), тим је водио Секула Рашиован, а Бајић је екипу преузео одмах после тог сусрета. Наравно, млади стручњак није имао потпуни увид у играчки кадар, али после недељу дана рада упознао је могућности готово сваког појединца.

- Радили смо добро током минулих неколико дана – објашњава нови тренер екипе са Слане баре. – Атмосфера у тиму је сасвим добра, упркос нешто слабијим резултатима. Додуше, притисак је и даље велики, јер су очекивања била знатно већа, али се надамо да ће све ускоро да дође на своје место.

Данас Новосађани дочекују новајлију у Суперлиги екипу Колубаре на стадиону „Карађорђу“, тим који је у прошлом колу глатко победио Чукарички (3:1).

- Очекује нас дуел с искусном и чврстом екипом, која зна да игра на резултат. Лазаревчани имају квалитетан тим, добре појединце и сигурно је да нам неће бити лако, међутим, ми избор немамо и просто морамо да победимо. Сви играчи су здрави, нема повређених, тако да немамо већих проблема око састава тима. Сваки сусрет почињемо с неколико бонуса, тако ће да буде и данас.

Утакмица се игра доста рано, почиње већ у 16.55 часова, па се очекује  изузетно топло време.

- Готово читаве прошле недеље тренирали смо у преподневним сатима, тако да смо се адаптирали на топлоту. И за нас и за Лазаревчане владаће исти услови, тако да ту нема разлике. Још једном напомињем да је за нас данашњи окршај изузетнио важан, јер победа би нам пуно значила. Наше амбиције су јасне, а то је да изборимо пласман у плеј–оф, а, по мом првом утиску, имамо квалитетне фудбалере, који могу у нашој лиги да се равноправно носе са свима. Било би ми драго да добијемо и лепу подршку с трибина, јер је увек лакше да се игра када уз себе тим има помоћ навијача - нагласио је Душан Бајић, нови стратег игре фудбалера Пролетера.       

Г. Ковач    

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести