Пролетер данас на Карађорђу у војвођанском дербију дочекује ТСЦ  

Фудбалери Пролетера у новом првенству стартовали су слабо, међутим у последња три кола забележили су три победе и сада су у средини првенствене табеле.
s
Фото: Youtube Printscreen

Сланобарци су после велике борбе савладали у Суботици Спартак (2:1), потом су били бољи од Напретка (1:0) и онда славили и у Сурдулици (1:0) и на првенствену паузу отишли у добром расположењу.

-  Пауза у првенству нам је добро дошла – објашњава шеф стручног штаба Пролетера Душан Бајић. – Попунили смо акумулаторе, и спремили смо се за ове изазове. Једино жалимо што смо прекинули низ и сада крећемо од почетка. 

А данас Сланобарци имају тежак задатак, на свом терену дочекују екипу ТСЦ-а, тим који стручњаци убрајају у одмах иза Црвене звезде и Партизана у наше најквалитетније екипе. 

-Толоплачни имају сјајан тим - каже Бајић.-  Седам месеци сам био део ТСЦ-а добро познајем квалитете њихови фудбалера. Имаћемо тежак задатак, али сам убеђен да ћемо пронаћи праву формулу за данашњи меч. Имају Тополчани много врлина, играју нападачки, сјајно се допуњују, али имају и мана и то ћемо пробати да искористимо.  

У минулих неколико меча  тон игре Сланобарцима давали су новајлије Евандро, Кун, потомогнути  Томовићем   на средини терена и сада е очекује битка  управо између два шеснаестерца.

.-  Знатно смо поправили игру, сада делујемо много сигурније, уосталом на три последња меча примили смо само један погодак. З знамо све о Тополчанима, они имају сјајан напад, одличну контру. Додуше, недостаје им Лукић који је отишао у Хонвед, али су зато опасни са крила где Станојев и Зец праве праву пометњу. 

Како смо већ рекли Сланобарци су одлично радили у минулих десетак дана и спремни су за данашњи окршај, немају у својим редовима кажењених фудбалера,а једино је још ван строја Никола Нинковић, који се опоравља од повреде и још није поптуно спреман. 

Иако тренер Бајић крије карте,  највероватније је да ће Сланобарци данашњи меч који се игра у 19 сати на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду започети у следећем саставу: Петрић,  Милошевић, Ламбулић, Скопљак. Митровић (Танасин), Вукасовић, Томовић, Кун, Ленадро, Којић, Ортиз

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести