Пролетер довео још двојицу новајлија: Миросављев за ефикаснији напад

Фудбалери Пролетера успешно су под вођством новог шефа струке Милића Ћурчића обавили двонедељне припреме у Словенији, где су, кроз свакодневне тренинге и контролне утакмице, уигравали састав који је претрпео велике измене.
Milan Mirosavljev
Фото: Милан Миросављев (Пролетер), фото: ФК Пролетер

Одличне партије у премијерној суперлигашкој сезони, утицале су на одласке већине носилаца игре заслужних за историјске резултате. Чак 14 играча напустило је редове Сланобараца, а да су чланови управе озбиљно схватили прелазни рок, најбоље сведочи подата да је ангажовано шест нових фудбалера. Последња два у низу су Илија Лукашевич (Украјина), који ће појачати конкуренцију у одбрани, односно повратник, проверени нападач Милан Миросављев, којем је истекла позајмица у Иртишу из Казахстана.

- Одиграо сам десетак утакмица за Иртиш из Павлодара, али сам, због ситуације у клубу, једва чекао да ми позајмица истекне - рекао је Миросављев. - Трудио сам се, пружао максимум и људи из клуба желели су да останем и у наредном периоду и да продужим уговор. Пресудила је, ипак, жеља да се вратим у Пролетер где сам стекао фудбалско име и она је била јача од свих осталих понуда. Биће довољно времена за нови одлазак у иностранство. Једина намера ми је да у наредном првенству, квалитетним играма и головима, помогнем екипи у борби за што бољи пласман.

По речима директора клуба Горана Антића, најновијим доласцима за Пролетер још није завршен прелазни рок.

- Прошлогодишњи висок пласман све нас у клубу обавезује да и у овој сезони играмо квалитетно, да кроз борбе за бодове заједничким снагама направимо тим који ће чинити спој искуства и младости и да, као и у предходној сезони, за најбоље појединце Пролетер буде одскочна даска у каријери  Задовољан сам до сада урађеним у прелазном року. Довели смо играче који ће, верујем, надоместити одласке и бити права појачања. Сви до сада пристигли имају право да заиграју већ у првом колу против Радничког у Нишу. Верујем и надам се да ћемо у најскорије време, на обострано задовољство, утаначити још два доласка у наше редове - био је тајанствен Антић у погледу именима потенцијалних појачања.

М. Поповић

Одласци

Што се одлазака тиче, до сада их је било 15, уз могућност да редове Пролетера напусти још неки играч. На излазним вратима је Стефан Чоловић, а поред тренера Драгана Радојичића, отишли су и голман Милош Весић, Огњен Красић, Драгомир Вукобратовић, Милош Јокић, Данило Николић, Митар Ћуковић (Напредак), Немања Човић (Војводина), Александар Танасин, Душан Плавшић, Срђан Вујаклија (Борац, БЛ), Јозеф Бемпах, Зарија Ламбулић (Шахтјор) и Предраг Говедарица. На позајмице су отишли голман Мане Марковић и Владимир Илић (Кабел).

Доласци

До сада је, уз новог шефа струке Милића Ћурчића, на Слану бару стигло чак 16 играча. То су: голмани Никола Петрић (Грчка) и Иван Кнежевић (Цемент), као и Ђоко Миловић (Олимпик, Сарајево), Михајло Иванчевић, Стефан Голубовић, Алекса Пејић, Урош Лукић (Бродарац), Урош Радиновић, Марко Пантић, Стефан Јовановић (Бачка, БП), Андрија Ратковић (Раднички КГ), Младен Лукић (Жарково), Милорад Балабановић (Рад), Артур Једигарјан (Каират), Илија Лукашевич (Украјина) и Милан Миросављев (Иртиш).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести