Фудбалери Пролетера се вратили с припрема у Словенији

Пре три дана са двонедељних припрема у Словенији вратили су се фудбалери млађег новосадског суперлигаша Пролетера.
Fudbaleri Proletera pred polazak  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

Под тренерском палицом Милића Ћурчића и његових сарадника Дарка Жакуле, Бранка Жигића, Миленка Бјелића и  Горана Вуковића, Новосађани су, кроз тренинге и одигравање утакмица, стављали глазуру на форму пред почетак нове сезоне, који ће уследити наредног викенда утакмицом са Радничким у Нишу. После два слободна дана, данас ће играчи наставити да раде н терену на Сланој бари. Амбициозни стручњак предходни период окарактерисао је као веома успешан и с пуно оптимизма дочекује ватрено суперлигашко крштење.

- Оно што смо зацртали смо и одрадили на најбољи могући начин. Момци су без поговора одрађивали задатке, па смо већи део времена у Словенији посветили уигравању, јер је екипа претрпела знатне измене у играчком кадру. Добро је што смо онај најнепопуларнији део припрема, рад на физичкој спреми, успешно прошли у Јакову - задовољан је био Ћурчић.

Иза играча Пролетера је остало и седам одиграних контролних сусрета.

- Пре поласка за Словенградец, савладали смо Чукарички (1:0), а потом имали још неколико мечева који су нам послужили да се уверимо у тренутне могућности сваког играча понаособ. Са малтешким Балзамом одиграли смо без голова, потом изгубили од Домжала (0:2) и Шахтјора (0:3), у дуелима који су већи део били у егалу. Потом смо снаге одмерили и са три словеначка друголигаша, остваривши две победе - над Фужинаром (1:0) и Рогашком Слатином (4:0) и ремизиравши са Дравоградом (2:2).

Одличне игре у прошлој сезони и историјски успех који су остварили играњем у плеј-офу, утицали су да је доста играча било на мети других клубова. Ипак, осим одлазака, Пролетер био магнет за играче који желе да се опробају на Сланој бари.

- Прошлогодишњи успеси нас обавезују да и у новој сезони уложимо максимум и потврдимо да клуб у свим сегментима иде узлазном линијом. Довели смо доста квалитетних играча и очекујемо барем још двојицу - класичног нападача и везног играча, спре­мног да игра иза шпица и по бочној страни. Осим тога биће још неколико одлазака, а на излазним вратима је и један од најбољих из предходне сезоне Стефан Чоловић. Сплетом непредвиђених околности, Андрејевићу је у зимском прелазном року пропао одлазак у иностранство. Успешно се излечио и, по ономе што је презентовао од почетка припрема, најспремнији је играч и пуца од снаге. Очекујемо да буде вођа екипе, како на терену, тако и ван њега. И остали искуснији играчи, попут Новаковића, Балабановића и Јаблана, били су прави пример млађима.

До првенствене премијере с Радничким у Нишу остало је још неколико дана.

- Раднички је последњих година у самом врху нашег фудбала, па ћемо све учинити да се пробирљивој публици на Чаиру представимо у најбољем издању - истакао је на крају Милић Ћурчић, нови стратег игре Пролетера.

М. Поповић      

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести