Пролетер отпутовао на припреме у Словенију

Јуче у јутарњим часовима експедиција Пролетера отпутовала је у Словенију на двонедељне припреме.
Fudbaleri Proletera pred polazak  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

База млађег новосадског фудбалског суперлигаша биће хотел  Ваво у Словенградецу. Поред комплетног стручног штаба на челу са Милићем Ћурчићем на пут су кренула и 22 играча.

Нови шеф струке Милић Ћурчић са пуно оптимизма повео је екипу да у Словенији финализује досадашњи квалитетан рад.

- Уводни део је на задовољство свих нас прошао . Задовољни смо урађеним у сјајној атмосфери. Полако комплетирамо састав за почетак сезоне.Очекујемо још минимум два добра појачања, искусна играча, обзиром на надолазећу младост  која доста добро подносе напоре - објашњавао је пре пута тренер Ћурчић.

Пред пут у Словенију одиграна је само једна утакмица са Чукаричким.

-  Недостајала нам је још једна утакмица да снимимо све играче. Нажалост и поред свих напора нисмо успели да нађемо адекватног противника, па је одигран меч  између два тима.У Словенградецу ћемо зато иматии више него што треба квалитетних провера које ће нам показати шта смо до сада урадили и шта евентуално треба да поправимо како би спремни ушли у трку за бодове. Биће од користи не само за клуб већ и играче да се одмере са квалитетни екипама. Опредељење клуба је да у будућности живи од продаје играча, па су и ове припремне утакмице и припреме у неку руку за неке одскочна даска у  каријери. Клуб им у случају конкретне понуде неће правити проблема. Шта више били би поносни јер би то био прави показатељ квалитетног рада . Осим утакмица у одличним условима радићемо два пута дневно и надам се урадити све планирано - стакао је Ћурчић.


Прва провера Балзам

Прву утакмицу  Словенији Пролетер ће одиграти 2.јула а противник је учесник квалификација за лигу Европе  Балзам (Малта),  потом ће Сланобарци снаге одмерити са Домжалеом, Заријом (Украјина), Шахтјором (Доњецк) и Хановером.


На списку путника поново је после шестомесечне паузе проузроковане болешћу и поуздани Александар Андрејевић.У зимском прелазном року имао је понуду из иностранства, али му је већ договорени трансфер пропао јер није прошао строге лекарске критеријуме.

- Успешно сам се опоравио, кренуо од нуле. Екипа се склапа полако, нова струка све је у неку руку измењено, млад тим. Радили смо мукотрпно  у Јакову прошли главни део припрема без већих потешкоћа. У Словенији ћемо све досада урађено да финализујемо на прави начин и кроз квалитетне провере уз још нека појачања направимо солидан тим који ће спреман ући у првенство

Поред стручног штаба на челу са Милићем Ћурчићем, помоћницима Дарком Жакулом, Бранком Жигићем, Миленком Бјелићем, Гораном Вуковићем, доктором Данијелом Жупићем, физиотерапеутима Љубишом и Стефаном Димитровим и  економом Славком Јеремићем у Словенију су отпутовали: Никола Петрић, Владан Елесин, Иван Кнежевић, Ђоко Миловић, Михајло Иванчевић, Александар Андрејевић, Климако Леандро, Миљан Јаблан, Огњен Митровић, Стефан Голубовић, Алекса Пејић,Марко Пантић, Угљеша Радиновић, Никола Илић, Младен и Урош Лукић, Урош Стаменић, Срђан Шћепановић, Слободан Новаковић, Андрија Ратковић,  Стефан Чоловић и Милорад Балабановић.

         М. Поповић

 

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести