Пролетер гостује Новом Пазару

Фудбалери Пролетера налазе се у серији добрих резултата.
ФК Пролетер/Капите Сланобараца Никола Петрић
Фото: ФК Пролетер/Капите Сланобараца Никола Петрић

Прво су ремизирали са Партизаном у Београду (0:0), а онда су у одличној утакмици савладали Вождовац на „Карађорђу“ (1:0) и ухватилии прикључак са водећим тимовима на табели Суперлиге. Данас их очекује нови изазов, гостују Новом Пазару, „фењерашу“, али и екипи која у пет последњих кола није забележила пораз. Пазарци су посебно добро играли у двомечевима са Чукаричким (2:2, 1:1) и показали да имају тим који је спосаобан за много боље резултате.

Сигурно је да у томе удела има и нови тренер Пазара Драган Радојичић, који је не тако давно седео и на клупи новосадског тима.

– Очекује нас тешка утакмица – објаснио је тренер Пролетера Душан Бајић. – Пазарци су поправили фиорму, Радојичић је донео много тога новога у игри тима са Јошанице. Ни раније није било лако да се игра у Пазару, публика је бучна, међутим, сада нас, заиста, очекује тежак задатак. Али, не плашимо се, сигурни смо да можемо да наставимо низ и да одиграмо добру утакмицу.

Оптимиста је и капитен Сланобараца голман Никола Петрић, који је свакао најзаслужнији што Пролетер у овом тренутку има чак 21 бод.

– Атмосфера у тиму је одлична – истакао је Петрић. – Играмо све боље сигурније, одбрана се стабилизовала и сви смо уверени да можемо до бодова у Новом Пазару. Потребно је да издржимо почетни притисак, онда санм уверен да нећемо да изгубимо.

Тренер Бајић већих проблема око састава тима, једино је повређен мађарски интернационалац Берталан Кун, а сви остали играчи су спремни за наступ.

– Нема пуно разлога да нешто променимо – сматра Бајић. – Играће тим, који је наступао и на последњим мечевима. Видећемо ко ће заузети место Куна, могуће је да шансу добије новајлија Никола Нинковић, Џиги или искусни Јовановић, који се у поптуности опоравио од повреде.

Уакмица Нови Пазар – Пролетер почиње у 15 сати, а пренос је на Арена 1.

Г. Ковач  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести