Пролетер и Чукарички играли нерешено, Нинковић ушао и погодио мрежу

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера прекинули лош низ пораза и против одличне екипе Чукаричког освојили важан бод.
p
Фото: J. Grlić

С друге стране Брђани су наставили успешним играма и сада су у серији од седам утакмица без пораза.

Утакмицу је обележио Никола Нинковић који је у првом додиру са лоптом постигао погодак и донео бод наде Сланобарцима.

Иначе, играло се доста опрезно у првом делу Брђани су били нешто бољи,а н у наставку Пролетер је имао инцијативу.

Кренуло је доста жустро у уводним минутима Пролетер је имао нешто више од игре, али не и прилике. А онда су Брђани преузели инциативу и претили углавном после корнера. После једне набачене лопте Чоловића из угла Ракоњац је главом погодио пречу,а пре тога Јовић је био сам испред Петрића, али је голман Сланобараца био на месту.

Средином првог дела меча Пролетер се ослободио притиска и  имао је две лепе прилике. Прво је Којић тукао главом, али је голман Мићовић лако зауставио његов ударац, потом се оклизнуо Ковачевић и омогућио Јовану Илићу да сам крене према голману, међутим млади фудбалер Сланобараца није искористио велику прилику, његов ударац Мићовић је успео да одбије у корнер.

А онда у мирном периоду игре Брђани су повели. Ракоњац је лепо проиграо Ндеајеа, млади бек Владисављевић је промашио лопту,а напада Чукаричког је са седам метара лако матирао Петрића.

У другом делу темпо игре је нешто пао, Сланобарци су имали нешто више у ногама, али никако нису успели да пробију чврсту одбрану Чукаричког.

А Брђани су после једне контре преко Ракоњаца имали прилику, али високи нападач није био прецизан. На другој страни тренер Бајић је покушшао изменама да нешто више учини и у успео је.

Убацио је у ватру искусног Николу Нинковића и „Џиги“ је у првом додиру са лоптом после само двадесетак секунде игре матирао Мићовића. Дунђерски је повратном лоптом упослио Нинковића, а овај је из прве са 18 метара погодио мрежу.

Г. Ковач

Пролетер – Чукарички 1:1 (0:1)

Фото: J. Grlić

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца око 500, судија: Острачанин ( Краљево), стрелци:Нинковић у 68. за Пролетер, а Ндеаје у 41. минуту за Чуларички Жути картони: Танасин, Марјановић, Б. Јовановић (Пролетер), Чолић )Чукарички).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7 , Марјановић 6 (Нинковић 7), Б. Јовановић 7, Владисављевић 6 (Митровић 6,5), Вукасовић 6,5, Кун 6(Дундјерски 6,5), Којић 6, Ј. Илић 6,5, Томовић 6 (Стојановић), Калуђеровић 6 (Младеновић).

ЧУКАРИЧКИ: Мићовић 7, Тошић 6, Мијаиловић 6,5,Ковачевић 6, Шапић 7,  Стевановић 6, Ковач 6, 5 (К. Белић), Чоловић 7 (Роган), Ндеаје 6,5 (Савић), Ракоњац 7 (Чолић), Лукић 6,5 (Аганспахић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести