Трећа узастопна победа Сланобараца, Пролетер Мачва 1:0

Фудбалери Пролетера су наставили са победама у суперлигашком друштву. Ова је била трећа узастопна остварена тешком муком јер су се гости представили у солидном издању, а за велику радост потрудио се голом искусни Немања Човић.
1
Фото: Чоловић у ваздушном дуелу са одбраном Мачве Фото: Д. Иванић

Први су припретили Шапчани. Ударац искоса са десне стране капитена Филипа Пејовића укротио је голман Милош Весић. У 17. минуту дубинском лоптом Александар Андрејевић упослио је Срђана Вујаклију, овај је био бржи од сталног пратиоца Јовановића, али се шут завршио рукама голмана Пулетића. Припретили су Шапчани преко Гемовића, али је поново Весић био сигуран. Храбро је истрчао голман Пролетера и главом ван казненог простора скинуо лопту Гемовићу. У финишу првог полувремена су домаћи покушали два пута. Шутирао је најпре Вујаклија, а потом је после  лепе акције Букорца и повратне лопте Чоловића шут Човића завршио тик преко пречке.

Кренули су агилније Новосађани у наставку. Немања Човић је приморао Пулетића да крајњим напором избије лопту у корнер. Након тога одличан продор и центаршут Ћуковића испратио је Букорац, али је његов ударац завршио тик изнад пречке. И Танасин је неколико минута испробао шут без завршнице. Гол одлуке постигнут је у 63. минуту. Акцију је започео Танасин, наставио је Вујаклија, а Слободан Новаковић је топовским ударцем гађао угао. Пулетић је кратко одбио лопту на коју је натрчао Немања Човић и сместио је на право место. У 70. минуту чивијаши су остали са играчем мање, пошто је Гемовић након фаула над Ламбулићем зарадио жути, а потом због приговора и црвени картон.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 800, судија: Широки (Смедерево). Стрелац: Човић у 63. минуту. Жути картони: Плавшић, Вујаклија (Пролетер), а Јовановић, Гаврић, Адамовић, Гемовић (Мачва). Црвени картон: Гемовић у 70. минуту (Мачва).

ПРОЛЕТЕР: Весић 8, Танасин 7, Андрејевић 8, Ламбулић 7,5, Ћуковић 8, Букорац 7,5, Плавшић 7, Чоловић 7 (Раденовић), Човић 8, Јовановић 6,5 (Новаковић 7), Вујаклија 6,5 (Миросављев).

МАЧВА: Пулетић 7, Пејовић 7 (Шушњар), Ристивојевић 7, Јовановић 6,5, Тошић 6,5, Обровац 7, Адамовић 6,5 (Милосављевић), Ивић 7, Гемовић 7, Гигић 6, Гаврић 6,5.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести