Пролетер између ремија са Златибором и новог изазова

Ни у другом пролећном колу фудбалери Пролетера нису успели да остваре победу. После минималног пораза од Рада, очекивања на Сланој бари била су да се, „тројком“ против Златибора, остане у трци за висок пласман.
Јутјуб/ Моменат са утакмице Пролетер – Златибор (2:2)
Фото: Јутјуб/ Моменат са утакмице Пролетер – Златибор (2:2)

Два пута су момци тренера Бранка Жигића водили, имали неколико прилика, погођену пречку Живојиновића и играча више, али ни то није било довољно да се савлада борбени ривал из Чајетине. Штавише, у финишу су гости могли преко Јањића да однесу и читав плен.

- Против оба ривала који се боре за опстанак пружили смо квалитетне игре, које нису резултовале барем једном победом - казао је Жигић. - Што се тиче жеље и залагања, играчи су против Златибора позитивно реаговали, а нападачи постигли два гола. Отворили смо сусрет голом Ковачевића, имали шансе и после изједначења, међутим, платили смо цех неким јефтиним грешкама. Изједначење нас није много пореметило, показали смо прави карактер, пренули се и заслужено поново повели. У тим тренуцима задесио нас је пех, јер је због повреде игру морао да напусти Јоковић, што је негативно утицало на екипу. Добро је ушао у утакмицу, а његов излазак унео је дозу несигурности у нашу задњу линију што је било нормално. Морали смо за поједине играче да мењамо улоге, па смо добили и други гол.

Била је од првог минута наставка присутна жеља играча Пролетера да стигну и по трећи пут до вођства.

- Не могу ништа да замерим играчима на жељи у другом полувремену. Хтели су да победимо, међутим, уз погођену пречку Живојиновића, реализација која нас је коштала још бољег пласмана, није била довољна да се на крају радујемо. Резултатом не могу да будем задовољан, а укупном игром донекле могу.

У среду Пролетер гостује екипи Бачке, још једном тиму који се грчевито бори за опстанак.

- После победе над Мачвом, а потом и минималног пораза од Спартака, Бачка ће морати да иде на победу. И наше амбиције везане су за тријумф, који би нам био као мелем на рану, велики подстрек и вратио би нам донекле пољуљано самопоуздање. Јесенас су се Паланчани у судијској надокнади извукли, постигли су гол из једанаестерца, па су нам, у неку руку, остали дужници. Неће нам бити ни мало лако, ривал је довео тренера Ванића који је оставио дубок траг у Пролетеру, а појачао је и кадар. Немамо избора, ићи ћемо у Бачку Паланку да победимо - додао је Бранко Жигић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести