Пролетер на кратком једнонедељном одмору

Фудбалери Пролетера налазе се на једнонедељном одмору који ће се завршити у понедељак за када је шеф стручног штаба Бранко Жигић заказао прозивку за нову сезону.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Док се играчи одмарају за управу клуба и спортског директора Амира Бислимија нема одмора. Кују се планови за нову сезону и  сагледава играчки кадар. У последњим колима првенства шансу су добијали млади играчи, како би се на прави начин процениле њихове могућности. Оправдали су поверење, што говори чињеница да су многи клубови интересују за њихове услуге.

-  Полетер по традицији клуб познат као расадник талентованих играча. Волео бих да сачувамо све играче. За сада су у жижи Пејић, Миросављев и Леандро, мада имамо наговештаја интересовања за још тројицу првотимаца. Све око евентуалних одлазака решаваћемо у ходу, наравно и око долазака - објашњава спортски директор Амир Бислими.

Неколицини играча је истекао уговор.

- У наредном периоду предстоје нам разговори са Милорадом Балабановићем, Слободаном Новаковићем, Лазаром Марјановићем и капитеном Синишом Бабићем. Истекли су им уговори. За сада је на обострану жељу уговор раскинут са Срђаном Шћепановићем док сви остали играчи имају обавезу да се појаве на прозивци. Биће сигурно и уступања у друге клубове. 

На велико задовољство Пролетер ће наставити сарадњу са Бродарцем из Београда.

- Оно што изузетно добро функционише нећемо мењати. Са Бродарцем имамо феноменалну сарадњу успостављену пре неколико година. За младе талентоване играче Пролетер је друга кућа, широм су им отворена врата доласка у коме могу успешно да надограде каријеру, буду у будућности интересантни другим већим клубовима. Примери Ламбулића и Пејића набоље говоре о томе. Њиховим стопама иду и Митровић, Караклајић и Јоковић - појашњава спортски директор Пролетера.

Тако ће се на првој прозивци наћи чак шесторица фудбалера Бродрца, поред Данила Бацановића и Јована Илића, који су већ били на припремама  зимус у Турској у понедељак на Сланој бари појавиће се и: голман Драгићевић (2000), Лука Илић, Марјановић, Томовић, Миленковић (2001), Миладиновић (2002).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести