Пролетер припрема замку за Јавор: Млади талас на потезу

Фудбалери Пролетера после велике борбе поражени су од кандидата за Европу, екипе ТСЦ-а.
Aleksa Pejic
Фото: Алекса Пејић, фото: Ј. Грлић

Пружили су момци тренера Бранка Жигића достојан отпор фавориту и мало је недостајало да уложени труд и залагање уроде плодом. Шансу су у том сусрету од првог минута добили Огњен Митровић, Петар Караклајић, Душан Јоковић, Урош Весић, Срђан Шћепановић, Анес Рушевић и Алекса Пејић, који су. осим на почетку, пружили су партију која се од њих и очеквала. Млади универзалац Алекса Пејић (21) годину дана је у Новом Саду и играма и квалитетом потврдио је таленат.

- Предходни дуел са ТСЦ-ом смо несрећно изгубили - истакао је Пејић. - Била је то једна у низу наших добрих игара, али без освојених бодова. И уместо да после два кола наставка на конто додамо четири бода, остварили смо само мршави реми у Сурдулици. Против ТСЦ-а, екипе која је близу изласку у Европу, ушли смо помало стегнуто, у раној фази примили гол и тек после тога почели да играмо нашу игру, без гарда и респекта, показавши прави карактер. Стигли смо до изједначења, желели и много више, имали смо и неке ситуације за потпуни преокрет. Међутим, како то обично бива, кажњени смо из наших грешака, што је искусни састав из бачке Тополе знао да претвори у победу, а нама остаје само да жалимо.

Пролетер у наредном колу, претпоследњем у овој сезони, дочекује Јавор из Ивањице.

- После нешто слабијег старта од очекиваног и борбе за место међу осам најбољих, већи део сезоне играли смо у домену предвиђања, што нас је довело у ситуацију да остваримо пласман међу 10 најбољих суперлигаша. Прве две меч лопте смо пропустили, али су нам наруку ишли и резултати конкурената, па ће сусрет с Јавором бити лепа прилика да направимо прави корак до те позиције.

Јесенас је у Ивањици домаћин славио минималним резултатом.

- Сусрет који нам следи највероватније играмо у петак и видимо га као лепу прилику да се на прави начин реванширамо Ивањичанима за незаслужени пораз. Уједно и да се победом опростимо од наших навијача. За такав епилог биће нам потребан прави приступ и залагање слично оном које смо показали против ТСЦ-а. Наравно да смо добро анализирали у којим сегментима смо грешили, па се надам да ћемо их мањкавости на најмању меру. На путу ка повољном резултату морамо бити много агресивнији и конкретнији у фази напада, што значи да реализацију морамо да подигнемо на највиши ниво, а онда ни успех неће изостати. Очекујем да наша надолазећа младост буде непремостива препрека за много искуснији састав Јавора - додао је Алекса Пејић, један из плејаде младих фудбалера за које су већ сада заинтересовани многи клубови.  

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести