Пролетер савладао екипу Радника у Сурдулици  0:1 (0:0)

Осокољени двема везаним победама Сланобарци су одлично ушли у дуел у Сурдулици и имали велику прилику коју је упропастио Ортиз, нерезонским шутем, уместо да је проиграо слободног саиграча.
lopta1
Фото: pixabay.com

 Пролетер је био бољи тим, конкретнији, са слабом завршницом. Радник није успео да наметне своју игру и био је у подређеном положају. Највише захваљујући високом пресингу Сланобараца који је давао резултата. Временом је притисак гостију попустио па је Радник био све опаснији. Домаћин је и имао велику прилику у 23. минуту коју је пропустио да реализује Миловановић. У шанси је потом и Спасић, али је и он непрецизан. На другој страни Ранђеловић зауставља ударац Евандра, тако да се може рећи да се закувало у финишу полувремена.

Почетак наставка донео је искључење Недељковића. Фудбалер Радника оштро је стартовао на Ортизу и на интервенцију људи из ВАР собе добио други жути картон због чега је морао да напусти терен.

Иако је остао са играчем мање домаћин је и даље био опаснији па је Пролетер био у проблему. Због тога је клупа Сланобараца нешто покушала да промени изменама. Међутим, није у томе успела, иницијатива Сурдуличана се наставила. И, када се то најмање очекивало – Пролетер је повео! Домаћи су оставили Томовића да неометано шутира, што је он искористио и постигао гол. Умало одмах изједначење, али је Спасић промашио.

Међутим, ВАР је разматрао игру роком Танасина и досуђен је једанаестерац. Казнени ударац је извео Спасић, али је Петрић одбранио. Међутим, опет је посла било за ВАР, због евентуалног фаула над Лукићем, након шута. Новог једанаестерца, међутим, није било.

Остало је 0:1.

И. Лазаревић

СУРДУЛИЦА: стадион Радника, гледалаца: Судија: Томић (Београд). Стрелац: Томовић у 78. Минуту.  Жути картони: Недељковић, Стојановић (Радник), а Милошевић, Скопљак (Пролетер). Црвени картон: Недељковић (Радник).

РАДНИК: Ранђеловић 6, Хоџић 6, Јокић 6, Радмановац 6, Миловановић 6,5 (Лукић), Суботић 6, Орешчанин (Медић 6), Недељковић 6, Стојановић 6, Јањић 6,5 (Богдановски 6), Спасић 6,5 (Стаменковић).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Скопљак 6, Томовић 7 (Илић), Ортиз 6, Евандро 6,5 (Живојиновић 6), Митровић 6,5, Вукасовић 6, Милошевић 6 (Танасин 6), Башановић 6 (Кун), Ламбулић 6,5, Којић 6 (Јовановић 6).

Фудбалери Пролетера славили су Сурдулици и забележили трећи узастопни тријумф у низу. Хероји Сланобараца били су Томовић, стрелац јединог поготка, и Петрић који је зауставио ударац са беле тачке Спасића.

Резултати и стрелци:

ТСЦ - Чукарички 1:2 (Ратков 47 - Чоловић 37, Кајевић 66. пенал), Радник - Пролетер 0:1 (Томовић 79), Спартак - Вождовац 0:4 (А. Станисављевић 31, Вујновић 36, 72, Ф. Станисављевивх 78). Петак: Раднички Крагујевац - Колубара 0:2 (Ђурановић 49, Младеновић 90+1).

Недеља: Напредак - Партизан (16 сати), Младост - Нови Пазар (18 сати) Црвена звезда - Металац , Војводина - Радницвки Ниш (20 сати).

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести