Пролетер спремно очекује градски дерби

Иако се меч између Војводине и Пролетера игра у суботу, на Сланој бари температура се подигла.
Proleter-Radnicki/S. Susnjevic
Фото: Proleter-Radnicki/S. Susnjevic

Млађи новосадски Суперлигаш припрема се да старијем брату покуша да се фреваншира за минимални пораз у првом делу првенства. Одлично су момци тренера Радојичића одиграли  први меч са Вошом, имали су више од игре и неколико лепих прилика. Међутим тренутак непажње кошатао је Сланобарце бодова.

Утакмица је за фудбалере Пролетера више од игре, већина садашњих фудбалера поникла је у редовима Вошине школе фудбала. Списак оних који су у једном делу каријере бранили црвено беле боје је подугачак. Предводи га шеф струке Драган Радојичић, тренер голмана Душан Бројчин, па Владан Елесин, Огњен Красић, Душан Мићић, Немања Човић,Слободан Новаковић, Урош  Стаменић, Александар Танасин, Ненад Кочовић, Милан Миросављев, Драгомир Вукобратовић и двојица талентованих  и најмлађих првотимаца Огњен Митровић и Срђан Шћепановић .

Наравно да из тактичких разлога и тернутне форме за све неће бити места у протоколу.

- У последња четири кола и поред квалитетних издања нисмо успели да осетимо сласт победе. Недостајало нам је концентрације у фази напада, али и тренутно седмо место задовољава наше апетите. На  дуел са матичним клубом гледам са посебним емоцијама прилику да се пред широком аудиторијумом представимо у још једном правом издању потврдимо високу позицију и на прави начин заокружимо најуспешнију годину од оснивања клуба. Наравно да ће у мислима бити додатни мотив и жеља за доказивањем што сигурно неће бити отежавајућа околност већ иницијална каписла да изгинемо на терену и дођемо до резултата који прижељкујемо - каже Огњен Митровић.

Војводина је предходни дуел решила у своју корист.

- Играли смо одлично, држали конце игре у рукама. Жарко желели да дођемо до повољног резултата. Међутим једна једина грешка коштала нас је пораза, а по ономе што смо демонстрирали на терену заслужили смо ако не победу барем бод.Током недеље радили смо доста ствари на тактичким задацима и мислим да смо спремни као запете пушке да одиграмо онако како сви наши навијачи и љубитељи фудбала очекују, нападачки. Репектујемо комшије. Осим личног и клупског престижа дерби ће одлучити са којих позиција ћемо отићи на зимску паузу. Све ћемо учинити да одбранимо тренутно седмо место -  истакао је на крају Митровић.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести