Прва лига Србије: Ћовин за прво место Братства

У Првој лиги Србије и овог викенда било је бурно на фудбалским теренима. Издвајамо неколико утакмица, међу којима је најузбудљивија била она у Пригревици где је домаће Братство савладало екипу из Вршца.
lopta
Фото: илустрација

Братство - Вршац 3:2 (1:2)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Братства, гледалаца око 300, судија: Јелена Бањеглав (Бачка Топола). Стрелци: Носковић у 23. Швељо у 81. Ћовин у 89. (из пенала) за Братство, а Ивановић у 27. (из пенала) Гудан у 41. минуту за Вршац. Жути картони: Н. Ивановић, Носковић, Бајчев (Братство), а Главичанин, Лукић, Гудан, Шобот, Петровић (Вршац). Црвени картон: Ђурић у 89. минуту (Вршац).

БРАТСТВО: Студен 7, Н. Ивановић 6, Вејиновић 7, Носковић 7, Бајчев 7, Славуљица 6, Ћовин 7, С. Рудан 6 (А. Ивановић), Бурсаћ 7, Балабановић 6 (Макар 7), Швељо 8.

ВРШАЦ: Главичанин 8, Ђурић 6, Лукић 6, Јаћимовски 6, Величковић 6, Гудан 7, Рајковић 6, Рокса 6 (Петровић), Шобат 7, Урошевић 6, Петровић 6 (Војнов).

Пригревчани у тешкој и до краја неизвесној утакмици освојили драгоцене бодове али се мора рећи да су одиграли најслабију утакмицу у пролећној сезони. Домаћин је повео у 23. минуту преко Носковића, а онда је четири минута касније Ивановић беспотребно оборио Рајковића и скривио пенал. Сигуран је био Рокса, а у 41. минуту је Гудан прелепим погодком довео госте у вођство.

У наставку су Пригревчани атаковали га голу Главичанина који је био и најзапаженији, изједначио  је Швељо који је одрадио све сам и ударцем са ивице казненог простора савладао Главичанина.

Када се очекивало да ће бодови бити подељени Ђурић је несмотрено у свом казненом простору играо руком па је врло добра судијкиња Бањеглав је показала на белу тачку.  

(Ј. Бањац)

 

Раднички (Ш) - Цемент 1:1 (1:0)

ШИД: Градски стадион, гледалаца 200, судија: Зекоња (Кикинда).  Стрелци: Глухоњић у 15. (из пенала) за Раднички, а Марковић у 65. минуту (из пенала) за Цемент. Жути картони: Пушкаш и Вуковић (Раднички), а Слепчевић, Симић и Тривковић (Цемент).

РАДНИЧКИ: Жакула, Родић 6, Мушикић 6, Драгановић 7, Вуковић 7, Пушкаш 6, Мачужић 6, Лабовић 6, Глуховић 6, Боричић 6 (Грумић), Поважан 7 (Томић).

ЦЕМЕНТ: Ромић 7, Станков 6, Стојаковић 6 (Марковић), Перић 6, Слијепчевић 7, Бојић 6, Катанић 7, Павловић 6 (Симић), Спасојевић 6, Тривковић 7 (Згоњанин), Јанковић 6.

У обострано слабој игри подела бодова је и најреалнији исход овог незанимљивог сусрета. Беочинци су остварили свој циљ и непоражени одлазе из Шида. Вођство Шиђанима донео је Глухоњић из престрого досуђеног пенала и то је све што се могло видети у првом делу. Изједначење је такође дошло после оправдано досуђеног пенала, а сигуран реализатор је био Марковић.

 (М. Ћурчић)

 

Бачка – Дунав 0:0

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомборске капије, гледалаца: око 100. Судија: Николић (Ловћенац). Жути картони: Миликић, Војнић, Шијачић (Бачка), Миросављевић, Петрић, Кузмановић, Раденковић (Дунав).

БАЧКА: Тасић 8, Сили 7, Миликић 7, Киш 7, Пејовић 7 (Шијачић –), Матијевић 7, Војнић 7 (Нађ –), Стаменковић 7, Золнајић 7, Јаковљевић 7 (Спремо –), Бурсаћ 7.

ДУНАВ: Ћировић 7, Качар 7, Миросављевић 7, Петрић 7, Катанић 8, Рашић 7 (Раденковић –), Кузмановић 7 (Вујошевић –), Шавија 7, Мирчетић 7, Вуковић 7, Павловић 7 (Милановић 7).

 Инцијативу су имали фудбалери Дунава, али пред голом гости нису били прецизни. У 13. минуту након прекршаја над Петрићем, Качар је извео слободан уадрац са ивице шеснаестерца, али је живи зид био добро постављен.  Како је меч одмицао фудбалери Бачкесу играли све боље. Прво је Стаменковић запретио, али је био непрецизан, а потом је мало недостајало да Бурсаћ после доброг  крнера пласира лопту у мрежу. 

У другом полувремену Бачка је заиграла много боље. Покушавали су млади играчи домаћег тима да своје шансе претворе у гол, али су били непрецизни.
 

 (С. Ст.)
 

Раднички (СМ) - Раднички (НП) 1:1 (0:0)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Зечевић (Црвенка).Стрелци: Скорупан у 49. за домаће, а Рајан у 86. минуту за госте.Жути картони: Симић, Шарић, Копре (Раднички, СМ), Цветковић (Раднички, НП).

РАДНИЧКИ (СМ): Шивољицки 6, Yибрић 7, Ступар 7, Копри 7, Ловрић 7, Ђ. Симикић 7, Ристић 8 (Шарић), Н. Симикић 7, Бајуновић 7, Скорупан 6, Симић 7 (Барић).

РАДНИЧКИ (НП): Кантар 7, Пантић 7, Лазић 7, Здравковић 7, Крстовић 7, Yикић 7, Дујић 7, Тодоровић 7 (Цвјетиновић), Хајдин 7, Сарачевић 7, Цветковић 7 (Рајак 7).

Домаћини много бољи ривал, у првом полувремену,  мада су и гости неколико пута шутирали, али голман Шивољицки је изврсно одбранио.А, најбоље прилике су пропустили Скорупан, који је шутирао са пет метара, али голман Кантар, успео ефектно да одбрани. И Н. Симикић је опробао шут са око 16 метара, али одбрабени играчи гостију су изблокорали ударац.

И у наставку утакмице, домаћини, су били бољи ривал, и искористили су своју најбољу шансу.Yибрић је изврсно центрирао, а Скорупан је дочекао лопту, на другој стативи  и изблизине главом матирао, изненађеног голмана Кантара.У финишу, меча, гости су кренули агресивније, како би поравнали резултат, и то су успели после пас игре. Резервиста Рајак је на крају остао сам јер је бек домаћих Ступар испао из игре, и Шивољицки је био савладан.
       
(Б. Рокнић)
 

Омладинац - Слога 4:1 (2:0)

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 300, судија Рељић (Врбас).Стрелци: Лежаић у 14. и 46.и Јовановић у 41. и 54. за Омладинац, Вујошевић у 89. минуту за Слогу. Жути картони: Јовановић, Максимовић (Омладинац), Вујошевић (Слога).

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Иветић 7, Радојчић 7, Миросављевић 8, Максимовић 8, Живковић 7, Спасић 7 (Берић), Хаска 8 (Јефтић), Петронијевић 7 (Медић), Јовановић 8, Лежаић 8 (Јефтић).

СЛОГА: Станивук 6 (Протић), Лончар 6, Вулић 6, Туцаковић 6, Кременовић 6, Суботин 6, Вујошевић 6, Стојисављевић 6, Ђокић 6 (Ђукановић 6), Свитић 6, Фехер 6.

Добро одиграна цела утакмица играча Омладинца крунисана је новом победом против Слоге из Темерина. Све је било готово већ у 54.минути наставка, када, је Омладинац повео са 4:0.Домаћин је постигао изванредне голове, из акција, преко, Лежаића и изврсног Јовановића. А, да су домаћи стрелци били мало присебнији, и поред тога што су се гости добро бранили,  коначан резултат би био засигурно још убеддљивији.       

(Б. Р.)

ТСЦ - Црвена звезда 0:0

БАЧКА ТОПОЛА: Градски стадион, гледалаца 300, судија: Ћирић (Суботица). Жути картони: Златковић, Ерак (ТСЦ), Илић (Црвена звезда).

ТСЦ: Јоргић 7, Радовић 7, Тодоровић 7, Шинковић 6 (Ђукић 6), Кривокапић 7, Златковић 6, Ерак 6, Ресановић 7, Бранковић 7, Јованић 7, Недић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лукић 7, Буњевић 6, Илић 6 (Рис 6), Којчић 6, Хајрини 6 (Пековић 6), Мићин 6, Киш 6, Секулић 6, Терзић 7, Ђонковић 6, Кнежевић 6.

Фудбалери ТСЦ-а су доминирали током целог меча, али нису успели да пробију бедем  испред гола Лукића. У 16. минуту Бранковић је извео слободан ударац, а  у шеснаестерцу Тодоровић и главом лопту послао према голу. Којчић је игра руком,  а судија Ћирић је оправдано показао на бели тачку. Пенал је извео Тодоровић али Лукић је био на месту.

У другом полувремену домаћини су кренули на све или ништа али лопта није хтела у гол. У 90. минуту Милан Ђокић је могао да реши утакмицу када је Јованић шутирао поред стативе. Гости су се бранили храбро и на крају су се одбранили.

(С. Стојиљковић)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести