ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: Преокрет Пролетера за победу над Бежанијом 3:2 (0:2)

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера успели су у наставку фуриозном игром да надокнаде два гола мањка, јер су гости на одмор отишли с толиком предношћу.
proleter bezanija D Ivanic
Фото: Д. Иванић

Већ у 10. минуту у шеснаестерцу гостију неко је из одбране “лавова” оборио Ламбурића, а судија Максимовић показао је на белу тачку. Траљаво је пенал извео Милан Миросављев, што је омогућио голману Миловану Лекићу да се истакне. Потпуно неочекивано Бежанија је повела у 30. минуту: слабо избачену лопту из шеснаестерца, прихватио је Андреј Мркела и погодио сам угао.

Шест минута касније капитен Бежаније Филип Осман пробио се по левом блоку и повратном лоптом идеално упослио Мркелу, а овај је био неумољив.

У наставку је прави потез повукао је тренер домаћина Зоран Говедарица, који је у игру увео Слободана Новаковића и Стефана Чоловића. Све акције почињале су од расположеног Новаковића, а напади су ишли у таласима. Управо је Новбковић био иницијатор изједначења, уз прецизан ударац Пераловића који је завршио у горњем десном углу.

И код изједначујућег гола асистент је из угла био Слободан Новаковић, а Александар Андрејевић је на лопту натрчао и главом је сместио у небрањени део мреже. Праву мајсторију извео је Новаковић када је из слободног ударца упутио топовски ударац крај зида, који је завршио у доњем десном углу за потпуни преокрет и вредне бодове екипе Пролетера.

М. Поповић

 

Стадион “Слана бара”, гледалаца: 500, судија: Максимовић (Инђија). Стрелци: Пераловић у 61, Андрејевић у 78. и Новаковић у 82. за Пролетер, а Мркела у 30. и 36. минуту за Бежанију. Жути картони: Андрејевић, Плавшић и Чоловић (Пролетер), а Филиповић, Н. Лекић и Милић (Бежанија).

ПРОЛЕТЕР: Станивуковић 7, Андрејевић 8, Ћуковић 7 (Ћурко 7), Ламбулић 7, Николић 7, Илић 7, Плавшић 7, Шћепановић 6 (Чоловић 7), Миросављев 7, Пераловић 8, Лемић 6 (Новаковић 8).

БЕЖАНИЈА: М. Лекић 7, Филиповић 6, Гојков 6, Мркела 8 (Цон), Милошевић 6, Н. Лекић 7, Јеремић 7, Милић 6, Десанчић 6 (Јокић 6), Смиљанић 6, Осман 7 (Перић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести