ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА: Буковчани једва до бода

Фрушкогорски партизан – Бачка (Б) 1:1 (0:1)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија: Милојевић (Нови Сад). Стрелци: Илић у 90. (из пенала) за Фрушкогорски партизан, а Н. Павлов у 20. минуту за Бачку. Жути картони: Дулић (Фрушкогорски партизан), Брмбота, Карановић, Ђаковић (Бачка).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Лалић, Д. Девић, Антонић, В. Девић (Симић), Дулић, Илић, Чергић (Гаyић), Пролић (Познановић), Кантар, Стојановић, Малиновић (Рогановић).

БАЧКА: Мандић, Брмбота, Радосављевић, Карановић, Панић, Ђаковић (Паповић), Н. Павлов. Милић, Леђанац, Тодоровић (Глишић), Трифуновић (Р. Павлов).

У Буковцу се, слободно можемо рећи, догодило изненађење. Домаћи, који желе пласман у Војвођанску лигу, једва су извукли бод у дуелу с Бегечанима, који су у доњем делу табеле. Мало је недостајало да буковачка тврђава остане и без бода, јер црно – бели су изједначили голом Петра Николића у 90. минуту и то из пенала. Истина је и то да су домаћи имали иницијативу, али све је било некако узалудно, а у финишу сусрета спречавао их је голман гостију Урош Мандић. Овај момак је интервенисао онда када су већ сви видели лопту у мрежи. Бегечани су у првом полувремену тек у 20. минуту прешли центар и тада су постигли и гол, а учинио је то брзи Немања Павлов из једне контре. Борили су се гости и чували своју мрежу и са десет играча позади, али домаћи нису могли да пробију тај бункер, мада су имали сијасет шанси. Овај бод ће мало размрдати и момке у црно белим дресовима, јер ако овако наставе, мрка капа за виши ранг.

М. Павловић

 

Црвена звезда - Цемент 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Игралиште на Видовданском насељу, судија: Николаш(Нови Сад), стрелци: Маринковић у 80. за Црвену звезду, а Весовић у 16. минуту за Цемент. Жути картони: Маљурић, Савић (Црвена звезда), Петковић, Срдановић, Весовић (Цемент).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветиновић, Коларов, Лаврек (од 70. Живковић), Марковић М , Марковић Д, Маљурић, Николаш, Ђерић (од 70. Петровић), Маринковић (од 89. Савић), Вукашиновић, Станковић (од 89. Бошњак).

ЦЕМЕНТ: Мандић, Вулић, Пековић, Зелић, Радуловић, Срдановић, Весовић, Ковачевић, Шишљагић (од 89. Јеремић), Ћук, Варга (од 85. Секулић).

Водила се велика борба за све време сусрета,  Прву изгледнију прилику имали су гости. Срдановић је одлично шутирао из слободног ударца, а али је млади чувар мреже Никола Цветиновић био на месту. Међутим, врло брзо Беочинци су повели. После корнера и кратке комбинације, Весовић је погодио мрежу.

На почетку другог дела гости су у три минута два пута припретили. Прво је шутирао Шишљагић а незгодну лопту уз доста муке зауставио је Цветиновић. У следећем нападу, Ковачевић је опробао свој ударац али је лопта отишла поред стативе. Након тога, домаћин су преузели иницијативу. Прву шансу за изједначење домаћин је имао након прекида. Станковић је убацио лопту у казнени а Маљурић шутирао главом преко гола. Осам минута касније Немања Станковић је замало из корнера погодио мрежу. Мирисало је на изјендачање. У 80. минуту Лопта је прошла кроз казнени простор на другу стативу где се нашао Вељко Маринковић, који је лепим ударцем у даљи угао погодио мрежу.

 

Фрушкогорац - ЖАК4:0 (3:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Милутиновић (Нови Сад), стрелци: Перовић у 6. Радаковић у 13. Ђукић у 20. и Ћирић у 68. минуту.

ФРУШКОГОРАЦ: Ранков, Теофиловић (В. Сапунyић), Мијатовић, Андрига, Остојић (Беговић), Н. Сапунyић, Лишић, Радаковић (Мијавец), Ђукић (Крповић), Попадић (Ћирић), Перовић.

ЖСК: Савановић, Н. Тривуновић, Мирић (Лазендић), Кронић, Yамбас, Танасић, Ђурђић, Зељко, Бороја, Попов (Бајић), Нинковић.

Каменичани су брзо срушили отпор Жабаљаца. Већ у 13. минуту било је 2:0 Прво је Перовић савладао Савановића, а мало затим и Радаковић је био успешан. Када је Ђукић постигао трећи гол, било је јасно да ће бодови остати у Каменици.   

М. П.

 

Бачка (Ђ) - Омладинац 2:1 (1:1)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Акин (Футог), стрелци: Максимовић у 35. и Рогић у 73. за Бачку, а Суботић у 23. минуту за Омладинац. Жути картони: Вујовић (Бачка), Стојановић, Суботић, Хернаус (Омладинац).

БАЧКА: Лишић, Д. Тривуновић, Балог (Багић), Станковић, Вујовић, Ђурић, Максимовић (Марковић), С. Тривуновић (Душан Тривуновић), Рогић (С. Вујовић), Дејановић (Д. Вујовић), Дејан Тривуновић.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Јакшић, Шведић (Накомчић), Мартиновић, Ђорђевић, Јовановић (Хернаус), Радин, Суботић, Макарић (М. Стојановић), Ћручић (Ђ. Стојановић), Ђукановић (Косијер).

Степановчани су изненадили Ђурђевчане и повели у 23. минуту и чинило се да ће однети бодове са Бачком. У наставку је домаћин игао боље и у 72. минуту преко Рогића постигли су победоносни погодак.   М. П.

 

Татра - Јединство 3:1 (1:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 120, судија. Влајић (Буковац), стрелци: Адамек у 40. (из пенала), Бранковић у 49. и Бегоња у 60. за Татру, а Димић у 69. минуту за Јединство. Жути картони: Петровић, Пановић, Дрењовски (Татра), Димић, Лолић, Медић, Станчић (Јединство). Црвени картон: Лолић (Јединство).

ТАТРА: Шовљански, Бранковић, Курешевић, Берић, Петровић, Пановић, Адамек, Муха (Колар), Дрењовски, Сладић, Бегоња (Рељић).

ЈЕДИНСТВО: Танкосић, Зорић, Тепић, Вечански, Ћирин, Димић, Јокић (Медић), Ранков, Малиновић, Јовановић (Станчић), Бубњевић, Зукић.

После велике борбе фудбалери Татре успели су да савладају екипу Јединства. Била је то бурна утакмица, а домаћи тим је повео после пенала. Међутим, гости су бурно реаговали, сматрали су да пенал није постојао, па је црвени картон зарадио резервни голман гостију Драган Лолић и то на клупи. Са играчем више фудбалери Татре су били бољи и у другом делу постигли два гола, а гости су успели само да постигну почасни погодак.      

М. С.

ТСК - Сириг 1:0 (1:0)

ТЕМЕРИН: Игралиште ТСК-а, гледалаца 600, судија: Јуришић (Нови Сад), стрелац: Пуповац у 94. минуту. Жути картони: Кнежевић, Пупавац, Остојић, Ковачевић (ТСК), Рајчић, Цигановић, Декић, Брежњак, Богојевић (Сириг). Црвени картони: Остојић (ТСК),  Богојевић и Гројичић (Сириг).

ТСК: Војводић, Марковић (Бјелановић), Кнежевић, Радичић, Павлов (Ковачевић), Пупавац, Стјепановић (Ђурђевић), Остојић, Кобиљски (Татић), Ковачевић, Свитић.

СИРИГ: Јоргић, Рајчић (Богојевић), Брежњак (Вујић), Цигановић, Вукеља, Солдат, Декић, Васић, Косић, Којовић (Брежњак), Ружин.

Комшијски дерби у Темерину је оправдао очекивања. Играло се добар фудбал, али један и други тим био је изузетно нервозан. Одлука је пала у надокнади када је судија Јуришић показао на белу тачку, а Јово Пуповац је поклон пенал претворио у погодак. Незадовољни суђењем Сирижани су нападли арбитра, а на сву срећу све се завршило мирно.

М. М.

 

Југовић - Футог 1:0 (1:0) (прекид у 55. минуту)

КАЋ: Игралиште у Спротском центру Сигет, гледалаца: 500, судија: Субашић (Ветерник), стрелац: Касаповић у 5. минуту. Жути картони: Марковић, Бероња (Футог). Црвени картон: Марковић (Футог).

ЈУГОВИЋ: Ковачевић, Гаврилов, Вулетић, Срдић, Ђекић, Шепа, Мудрић, Мачкић, Девић, Касаповић, Гвозденовић.

ФУТОГ: Марковић, Медић, Вулић, Драгутиновић, Сакач, Ћепић, Мартић, Сират, Ћуковић, Бероња, Шапић.

Утакмица у Каћу имала је неславан епилог. После искључења голмана Марковића, који је први добио жути па црвени картон, Футожани су одлучили да напусте терен. Судија и домаћи играчи су десетак минута чекали да се играчи Футога врате, међутим они су били доследни, па ће најветоватније епилог утакмице донети фудбалски органи.   

М. Г.

 

Петроварадин - Динамо 5:1 (2:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Николић (Нови Сад), стрелци: Вуруна у 34. 46. и 70. Шимулија у 37. и Стефановић у 81. за Петроварадин, а Манојловић у 86. минуту за Динамо. Жути картони: Станишић (Петроварадин), Манојловић, Малешевић (Динамо).

ПЕТРОВАРАДИН: Ралић, Сладојевић (Пена), Мишчевић (Гардиновачки), Кнежић (Ергцег), Васић, Станишић, Вуруна, Павков, Дугоњић (Домазетовић), Ковачевић, Шимулија (Стефановић).

ДИНАМО: Мартиновић, Поткоњак (Поповић), Тубић, Суботин, Бабић, Грујић (Бикицки), Живко, Манојловић, Радојчић, Малешевић (Мишкић), Сабо.

Петроварадинци су лако савладали екипу Динама из Будисаве. Гости су одолевали до 34. минута када је Лука Вуруна сјајним ударцем савладао голмана Мартиновића. Три минута касније и Шимулија је био прецизан. У другом делу фудбалери Лабуда Перовића су постигли три гола, а гости су пред крај меча успели су да смање резултат.

Г. К.

 

Фрушкогорац - ЖСК 3:0, ТСК - Сириг 1:0, Фрушкогорски партизан - Бачка (Б) 1:1, Татра - Јединство 3:1, Црвена звезда - Цемент 1:1, Бачка (Ђ) - Омладинац 2:1, Југовић - Футог 1:0, Петроварадин - Динамо 5:1.

 

1. ТСК       17     13     3      1      47:14        42 

2. Фр. партизан 17     12     2      3      50:20        38 

3. Цемент  17     11     4      2      33:10        37 

4. Фрушкогорац 17     10     5      2      40:16        35 

5. Бачка (Ђ)      17     9      2      6      33:21        29 

6. Југовић 17     9      2      6      24:19        29 

7. Јединство      17     8      3      6      31:34        27 

8. Сириг    17     7      4      6      29:28        25      

9. Ц. звезда       17     6      4      7      25:25        22

10. Петровара.  17     6      4      7      28:40        22

11. ЖСК    17     5      3      9      30:36        18

12. Татра  17     4      3      10     16:30        15

13. Бачка (Б)     17     3      5      9      26:36        14

14. Футог  17     3      4      10     28:47        13

15. Динамо        17     2      3      12     17:47        9

16. Омладинац   17     1      3      13     15:49        6

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести