Први црвени картон на СП и победа Јапана над Колумбијцима

Јапан је у првој утакмици Групе Х направио право изненађење и савладао Колумбију, трећу екипу по квалитету из Јужне Америке, резултатом 1:2.
j
Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Јапан је тако постао прва азијска репрезентација која је на светским првенствима савладала неки тим из Јужне Америке.

Готово од самог почетка утакмице, Колумбија је играла са играчем мање пошто је Карлос Санчез у 3. минуту добио директан црвени картон јер је играо руком у сопственом шеснаестерцу. Ово је и први црвени картон на овом Светском првенству.

Наравно уз картон уследио је и казнени ударац са беле тачке који је искористио Кагава за вођство Јапана од 0:1.

Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Иако са играчем мање, Колумбијци се нису предвали већ су константно нападали. Наравно, ни Јапан се није само бранио, већ су играчи из земље излазећег Сунца, такође знали да припрете голу противника.

Ипак, притисак Колумбијаца је уродио плодом па је у 39. минуту Кантеро лукавим ударцем из слободног са око 20 метара довео до нерешеног разултата. Наиме, Кантеро је шутирао испод живог зида и лопта је уз саму десну стативу прешла гол линију. Голман Кавашима је ухватио лопту, али је већ било касно. 

Фото: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Иако су Колумбијци уложили много напора да дођу до још једног гола, ипак је лопта завршила у њиховој мрежи. У 73. минуту, након сјајо изведене лопте из корнера, Осако се најбоље снашао у гужви испред гола Оспине и главом лопту проследио до десне стативе од које се одбила у мрежу.

То је било добољно за победу Јапана, а екипа предвођена Родригезом и Фалакаом се тако већ на почетку првенства нашла у великим проблемима јер већ у следећем колу под императивом победе иде на мегдан Пољској која данас од 17 часова игра са Сенегалом.

С. П.

Фото: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT EDITORIAL
Фото: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Фото: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести