Прволигаш Кабел пружио јак отпор суперлигашу: Војводина увек мотивише

Као и у свим досадашњим дуелима између фудбалера Кабела и Војводине и овај последњи је прошао у динамичном и занимљивом надметању.
Stojkovic i Pantelic
Фото: Дуел Стојковића и Пантелића на утакмици Војводина - Кабел, фото: Ј. Грлић

Показало се да је  Војводина мотив више за прволигаша са Штранда, посебно за момке жељне доказивања који су стигли на каљење. Екипи тренера Зорана Васиљевића препрека није била ни то што је тек три дана у погону, па је показала завидан ниво борбености и агресије, а у наставку је и два пута озбиљно припретила. Иако је за тренере Лалатовића и Васиљевића резултат био у другом плану, а основни циљ да се види колико је до сада урађено, суперлигаш је био бољи за гол Вукадиновића.

- Тек смо пре неки дан кренули с уводним тренинзима, прошли лекарске прегледе и тестирања и било би илузорно да смо против Војводине, која за нас увек представља  мотив више, могли да одиграмо боље од приказаног. И те како сам задовољан како су се момци показали на терену - рекао је тренер Васиљевић.

Баш као и црвено-бели, и црвено-црни су наступили с две комплетне екипе.


Месаровић жељан игре

После неуспеле селидбе у крушевачки Напредак, против бившег клуба у дресу Кабела заиграо је Александар Месаровић.

- Ужелео сам се утакмица, пошто сам у Крушевцу шансу добијао на кашичицу  Једина опција била је да у прелазном року променим средину. Контактирали су ме људи из Кабела и поред неколико понуда није било дилеме где ћу играти на пролеће. Допале су ми се високе амбиције екипе и желим дам пун допринос како би се Кабел умешао у борбу за пласман у Суперлигу - истакао је Месаровић.

Поред некадашњег младог репрезентативца Србије, у Кабел је стигао још један младић поникао у школи Војводине. Реч је о Милану Видакову, који је јесењу полусезону одиграо у трећелигашу Вршцу, у ком је са 12 голова био најбољи стрелац лиге.

- За младог играча веома је битно да игра у континуитету - рекао је Видаков.- На прави начин сам се одужио Вршчанима, а Кабел је сада пуно већи изазов за мене. Надам се да ћу се головима наметнути и оправдати поверење челника Кабела.


- Комбиновао сам два састава. У првом делу играо је углавном тим из јесење полусезоне. У другом су наступили махом новајлије, као и играчи који су дошли на пробу и желели смо да видимо шта од њих може да се очекује. После само три дана рада није пријатно играти утакмице, али када нас  Војводина зове, увек ћемо се радо одазвати. Посебно због доста младих играча који су у Кабел на каљење стигли управо из редова Воше. За све нас, а посебно за мене, игратње с Вошом велики је изазов и мислим да се нисмо обрукали.

Војводина је искористила једну од три прилике, Кабелу то није успело иако је било шанси и пред голом суперлигашке екипе.

- По шансама, могло је да буде више голова и онда би и гледаоци били задовољнији, мада су могли да уживају у борбеној и допадљивој игри на обе стране. За нашу екипу је дебитовало неколико играча, попут голмана Браћа, Месаровића и Видакова и играча на проби Петровића, Нинковића, Станојевића, Лешкова и Суме. Све у свему први утисци си повољни, али су један сусрет и тек неколико тренинга мало за коначни суд - казао Васиљевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести