Првом тренингу Војводине присуствовало 39 играча

Фудбалери Војводине јуче су, након поздравне беседе председника клуба Душана Влаовића, а потом и обраћања шефа стручног штаба Радована Кривокапића, почели припреме за пролећни део сезоне.
Pripreme fudbalera Vojvodine/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Фудбалери Војводине

На уводном састанку били су и потпредседник УО Љубомир Апро, генерални директор клуба Дарко Јевтић и спортски директор Саша Дракулић. Чак 39 играча било је на прозивци, оправдано је изостао једино Нигеријац Винсент Езе, а међу њима нашао се и Вук Митошевић (27), који је, како сазнајемо, постигао договор с руководством и у наредних годину и по дана поново ће бити део црвено-белог тима.

- Пре свега, желим вам добро здравље и да медицински део тима има што мање посла - рекао је, обраћајући се играчима, председник Влаовић. - Први тренинг одрадићете у правим зимским условима, а већ 24. јануара следи вам одлазак у Турску, где ћете, у врхунском амбијенту, моћи да одрадите све оно што је стручни штаб испланирао. Уједно, тамо вам је обезбеђено и одигравање пет контролних утакмица са атрактивним ривалима. Резултати које је тим јесенас бележио не могу никога да чине задовољним, јер су далеко испод реномеа нашег клуба. Зато сте ту, да то исправите, а на нама из управе је да вам обезбедимо што боље услове за припреме. У сваком случају, као двоструком шампиону државе, Војводини не приличи осмо место на табели које тренутно заузима.


Митошевић: Изузетно сам срећан
Фото: Вук Митошевић/Ф. Бакић

Вук Митошевић дете је ФК Војводина, а после пет и по година вратио се у матични клуб. У међувремену дефанзивни везни фудбалер наступао је у Јагодини, Актобеу из Казахстана, Јавору из Ивањице, Раднику из Сурдулице и мађарском клубу Кишварда. Био је репрезентативац наше земље у конкуренцији до 17, 19 и 21 године.

- Изузетно сам срећан због повратка у Вошу и, најискреније, нисам очекивао да би ово могло да се догоди - рекао је Митошевић. - Када сам добио позив од новог шефа стручног штаба Радована Кривокапића, нисам пуно размишљао и са задовољством сам га прихватио. На неком нашем новом почетку, надам се да ћу играма оправдати поверење људи из клуба и да ће Војводина успети да уради оно што се од ње на пролеће и очекује. Пратио сам игре црвено-белих, добро познајем играче и захтеве у игри и неће ми бити потребан неки посебан период адаптације. Уговор ће ме везивати годину и по дана и посветићу се томе да, као тимски играч, допринесем успесима екипе.


Влаовић је потом истакао три основна циља који се пред клубом налазе током пролећне полусезоне.

- Под један, жеља нам је да поправимо пласман на табели, а под два да у Купу Србије стигнемо што је даље могуће. Коначно, под три је чињеница да предстојећи период желимо да искористимо за припрему тима за следећу сезону и афирмацију младих фудбалера, пониклих у нашој омладинској школи. Тренер Кривокапић добио је пуну подршку чланова управе и веома је битно то да схватите да на пролеће играте и за себе и за клуб, јер сви сте ви млади момци и пред вама се тек налазе каријере. Не очекујемо значајна померања у предстојећем прелазном року и могуће је да доведемо тек неколико појачања на одређеним позицијама, о чему ће одлучити спортски сектор клуба. Очекујем добар рад током припрема и да пролећна полусезона буде неупоредиво успешнија од оне која је остала иза нас - додао је први човек ФК Војводина.

Потом се кандидатима за тим обратио Радован Кривокапић, који ће и током пролећа бити шеф стручног штаба, али без префикса “вршилац дужности”.

- Пред нама је тежак и напоран рад, јер сте имали прилику да чујете циљеве који су пред све нас постављени - поручио је Кривокапић. - Тражим од свих вас максимално поштовање, озбиљност, ангажованост и дисциплину. Налазите се у великом клубу и важно ће бити то да на сваки нови тренинг долазите с осећањем поноса због те чињенице. Радићемо у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” и на терену с вештачком подлогом код Новосадског сајма и биће тако све до 24. јануара, када крећемо у Турску. Имаћемо једну тренинг утакмицу овде пре тог поласка, биће то сусрет с Бачком из Бачке Паланке, највероватније 19. јануара. Најбитније је то да сви заједно од данас крећемо на пут ка испуњењу циљева које имамо пред собом.

После поздравних речи, екипа је одрадила уводни тренинг и у наредним данима пред њом се налази напоран и захтеван свакодневни рад.

А. Предојевић

Фото: Ф. Бакић

Играчи под командом Кривокапића

Фото: Кривокапић Радован/Ф. Бакић

Радовану Кривокапићу су се на првом тренингу јавили следећи фудбалери - Голмани: Емил Роцков, Никола Симић, Филип Старич, Немања Тороман и Вукашин Пилиповић (на позајмици у Кабелу). Десни бекови: Аранђел Стојковић, Милан Лазаревић и Марко Мандић (Бечеј). Леви бекови: Никола Антић, Младен Деветак, Дијамантис Хухумис и Андреј Јаковљевић. Штопери: Даниел Граовац, Ранко Веселиновић, Синиша Саничанин, Игор Јеличић, Марко Бјековић и Данило Митровић. Задњи везни: Дамир Зломислић, Александар Мирков, Немања Ахчин, Добрица Тегелтија, Мирко Топић и Вук Митошевић. Десна крила: Огњен Ђуричин, Дамјан Гојков, Кристијан Живковић (Јагодина Табане) и Предраг Владић (Кабел). Лева крила: Немања Милојевић, Драгољуб Савић и Ђорђе Пантелић (Кабел). Офанзивни везни: Александар Месаровић, Милан Ђурић, Лазар Арсић, Никола Срећковић, Михајло Нешковић и Дејан Зукић. Нападачи: Никола Гајић и Милош Зличић (Цемент). Недостајао је једино Винсент Езе чије се долазак очекује данас.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести