Публика салвама аплауза наградила Вошу

Помало већ заборављена фудбалска времена у Новом Саду  у суботу увече поново су оживела.
Fudbaleri Vojvodine proslavili su ubedljivu pobedu pred prepunom zapadnom tribinom  Foto: J. Grlić
Фото: Фудбалери Војводине прославили су убедљиву победу пред препуном западном трибином  Фото: Ј. Грлић

На обновљеном и чини се беспрекорном травњаку на стадиону “Карађорђе” константни аплаузи преко 4.000 гледалаца давали су ритам фудбалерима Војводине, који су били убедљиви, растрчани и распуцани, а њихову снагу осетили су играчи Рада. Пет голова у мрежи голмана Душана Марковића потврда су да наилази неко ново време, нова Воша, победничка и нападачка, што навијачи и те како воле. Предвођени тренером Ненадом Лалатовићем с клупе,као и сопственом жељом да на новосадској премијери ставе својеврсни печат на победе над Мачвом и Напретком, расположени Никола Дринчић, Бојан Матић, Огњен Ђуричин и остали момци одиграли су убедљивих 90 минута, радујући бројну публику, жељну добре игре својих миљеника.

- Није лако ни у нижим ранговима такмичења постићи пет голова у једној утакмици и због тога тријумф над у Новом Саду увек незгодним Радом добија на вредности - рекао је Петар Бојић, који, додуше, није савладао противничког голмана, али је уписао три асистенције и, по нама, заслужио епитет најбољег појединца сусрета. - Добро смо ушли у дуел, показујући од првог минута жељу да освојимо сва три бода, а подршка с трибина била нам је од изузетне помоћи и користи. Заиста се на “Карађорђу” окупило пуно гледалаца, атмосфера је била одлична и просто нас је носила ка победи.

Бојић је учествовао код гола Винсента Езеа у 44. минуту, када га је сјајно проиграо лоб-пасом, а онда је припремио сјајне ситуације расположеном Михајлу Нешковићу у 75. и 81. минуту, из којих је 19-годишњак  постигао два гола.


Фото: Михајло Нешковић постиже свој други гол  Фото: Ј. Грлић

Нешковић: Осећај је неописив

Михајло Нешковић је на терен ушао у 74. минуту, а непуних 60 секунди касније уписао се међу стрелце. Исто је учинио и у 81. минуту, оба пута после асистенција Петра Бојића.

- Искрен да будем, пре уласка сам осећао да ћу постићи гол - открио је Нешковић. - Када сам то заиста учинио, осећај је био неописив. Постигао сам првенац на суперлигашкој сцени, а моју срећу је до неба повећао други гол, који сам постигао пет-шест минута касније. Амбијент какав је владао на “Карађорђу” још нисам доживео, публика нас је носила и просто нисмо могли да одиграмо слабо. Идемо даље, следе нови изазови, а радује ме чињеница да смо показали да и на клупи имамо играче који желе и могу да унесу позитивне промене у игру екипе.


- Иако се још увек нисам уписао међу стрелце, искрено, волим и када асистирам и то има за мене једнаку вредност. Наравно, волео бих да и сам коначно затресем противничку мрежу, али не буним се, добро је и овако. Никуда не журим, екипа побеђује, а ја играм добро. Свестан сам да увек може да буде и боље, а искуство ме је научило да будем стрпљив и ствари ће доћи на своје место.


Гајић у Екстрамадури

Бивши нападач Војводине Никола Гајић каријеру ће наставити у Шпанији. Посредством Предрага Мијатовића, менаyера и некадашњег прослављеног репрезентативца Југославије и фудбалера Реала, Гајић је прошао пробу у члану друге шпанске лиге Екстрамадури и потписао уговор на четири године. Већ је одиграо два тренинг сусрета (са Дон Бенитом и Бадахозом), а у среду овој екипи следи дуел с Атлетиком Б и Мадриду. Промоција Николе Гајића у новој средини уследиће, како се очекује, у неколико наредних дана.


Рад је испраћен са пет голова у мрежи, а куриозитет је да су за Новосађане у све три до сада одигране утакмице голове постизали и играчи који су шансу добијали с клупе. Против Мачве то је пошло за ногом Миодрагу Гемовићу, у Крушевцу је сусрет закључио Дејан Зукић, а сада је двоструки стрелац био Михајло Нешковић.

- То доказује да имамо одлично избалансирану екипу, у којој постоје по најмање два решења на свакој позицији. На тренеру је да оцени када је прави тренутак да неког момка с клупе пресели на травњак, а Ненад Лалатовић је показао да поседује ту способност.

Фото: Петар Бојић (24) у налету ка голу Рада  Фото: Ј. Грлић 

У наредном колу Воши следи гостовање у Сурдулици, где ће је дочекати тим Радника.

- Сурдуличани играју тврдо и никада није лако с њима када су домаћини. Међутим, ми знамо шта је наш циљ, показујемо да умемо да одговоримо захтевима утакмица и нашег тренера и нема ама баш никаквог разлога да другачије буде у дуелу с Радником. Јесте, пред нама је тешко гостовање, по мени - најтежа утакмица у досадашњем току првенства, биће потребно да одиграмо онако како смо показали да можемо и, у том случају, бићемо на добром путу да донесемо нове бодове - поручио је Петар Бојић, младић који доказује властити фудбалски педигре све уврљивијим и бољим партијама у дресу Војводине. 

  А. Предојевић


У уторак тренинг утакмица с Пролетером

Фудбалери Војводине, који су у досадашњем делу првенства имали мању минутажу или су време проводили на клупи, уз оне који још увек нису успели да се изборе за место међу 18 кандидата за тим, појачани омладинцима црвено-белих, у уторак ће одиграти тренинг утакмицу. Ривал ће им бити такође резервисти градског ривала Пролетера са Слане баре, а утакмица ће се играти у Фудбалскм центру “Вујадин Бошков”, с почетком у 18 часова.


 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести