Рачић и Вељковић: Ми се питамо против Луксембурга

СТАРА ПАЗОВА: Српски фудбалски репрезентативци Милош Вељковић и Урош Рачић оптимисти пред дуеле против Луксембурга и Азербејџана у квалификацијама за Светско првенство.
1
Фото: ФСС

Фудбалери Србије 9. окторба играју против Лускембурга на гостовању, а три дана касније дочекују Азербејџан у квалифиакцијама за Светско првенство.

"Као и увек идемо на победу, квалитетнији смо од Луксембурга, то смо показили и у првом мечу, сада треба то и да потврдимо. Наравно, исти рецепт применићемо и против Азербејџана", рекао је везиста Валенсије Урош Рачић на конференцији за медије.

"Осећамо притисак, то је све позитивно, морамо да добијемо прве две утакмице, а против Португала свакако идемо на победу. Ако будемо играли као против Ирске, доминираћемо и победити и Луксембруг и Азербејџан, додао је Рачић.

Дефанзивцу Вердера Милошу Вељковићу одговара систем игре који форсира селектор Драган Стојковић Пикси.

"Селектор хоће да играмо офанзивно, да имамо посед, одговара ми такав систем. На мени је да дам све од себе, на сваком тренингу и утакмици, а селектор одређује тим. Луксембург је офанзивна екипа, ипак све зависи од нас, треба да се држимо договора и неће бити проблема", рекао је Вељковић.

Рачић истиче да није важно ко ће играти у стартној постави, а ко ће меч почети на клупи.

"Срећан сам сто сам у репрезентацији, све гледам са позитивне стране, свеједно је да ли сам у стартној постави или на клупи. Сваки играч има праву улогу у овој репрезентацији", рекао је Рачић.

"У квалификацијама за прошло Светско првенство у Русији нисам пуно играо, али сваке квалификације су тешке, свака репрезентација има одређени квалитет, нарочито у Европи. Мислим да имамо пуно квалитета у тиму, самим тим и у дефанзиви, закључио је Вељковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести