Радојичић: Као да ме је неко маљем ударио

Партизан је ушао у осмо узастопно финале у Купу Србије, а фудбалери Војводине морали су да стисну руку црно-белима и признају да бољи иде даље.
Radojicic Dragan/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Победили су Београђани резултатом 2:1, а сам сусрет протекао је у знаку два различита полувремена. У првом, домаћин је био супериоран, постигао је два поготка преко Рикарда и Менига, али је створио још сијасет прилика које обично сврставамо у категорију стопостотних. Међутим, на голу Новосађана стајао је Емил Роцков, који је хватао и немогуће лопте и, и поред пораза свог тима, израстао у јунака утакмице.

За причу је све оно што је 27-годишњи младић зауставио, после удараца из чистих ситуација Рикарда, Марковића, Менига, Натха, Здјелара...

Одбрана Војводине поново је била порозна, поново су њене грешке омогућавале ривалу да прелако улази у колосалне шансе, па је тих 0:2 с којима се отишло на одмор, за ученике тренера Драгана Радојичића био још феноменалан резултат.

Уосталом, о томе је најбоље сведочила статистика, која је рекла да је плавокоси голман „старе даме“ одбранио чак осам удараца у оквир свог гола, од чак 10, колико је у првих 45 минута упутио тим тренера Александра Станојевића.

- Не знам више шта да причам на ту тему – искрен је био Драган Радојичић. – Припремали смо се да помажемо једни другима у одбрани, с посебним нагласком на почетак сусрета, а онда смо поново добили несхватљив гол у 4. минуту. Као да ме је неко маљем по глави ударио када сам видео како је Лазар Марковић лако прошао, и асистирао Рикарду. Ни Меси не сме на тај начин да нам се прошета кроз одбрану, а опет нам се управо то догодило. Имали смо и ми неке шансе, али су остале без адекватне реализације, а онда су почеле да се нижу прилике за ривала. Несхватљиво ми је какве смо све промашаје имали у дефанзиви и срећа је да је Роцков био онако расположен и спасавао нас.


Скупштина клуба 19. маја

Председник Скупштине ФК Војводина Милан Н. Ђукић, на основу члана 25 оснивачког акта новосадског клуба, донео је одлуку да се редовна седница највишег тела одржи у четвртак, 19. маја. За седницу је предложен дневни ред, на којем ће се, поред осталих тачака, наћи и избор нових чланова Скупштине, за мандантни период од 2022. до 2026. године

Седница Скупштине ФК Војводина одржаће се у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ (Новосадски пут 114, Нови Сад), с почетком у 18 часова.


У наставку као да је на терен стадиона Партизана истрчао неки други тим Војводине. Ћешће су имали Новосађани лопту у ногама, успели су на време да смање резултат(Зукић у 52. минуту) и њихови навијачи понадали су се да могу да стигну барем до изједначења и пенала. Била је то, испоставило се, варљива нада, домаћин је испунио циљ и играће с Црвеном звездом 26. маја, у финалу Купа Србије.

- Јесмо брзо смањили предност Партизана и имали посед, али смо после тога, као по неком правилу, уместо да шутирамо ка голу из прве, правили потез више и остали недоречени. Управо је Зукићев гол био пример онога што смо вежбали на тренинзима. На терену је била наша енергентски најбоља екипа, иако смо имали пуно бонуса, за разлику од ривала који је сусрет почео без иједног играча који спада у ту категорију. На крају, пресудио је квалитет ривала..    

 А. Предојевић

Похвале од шефа струке

Емил Роцков чинио је права чуда испред свог гола и спречио Партизан да у првих 45 минута постигне много више од два гола.

- Емил је младић који у сваки тренинг и утакмицу улази пуном снагом – јасан је био Радојичић. – Људи морају да схвате да је иза њега дуга пауза због повреде и месеци небрањења, али он чини све да достигне некадашњи ниво форме. И у првенственом и у куп сусрету с Партизаном бранио је на високом нивоу и права је штета што следи завршетак сезоне, јер је показао да поново долази на препознтаљив ниво одбрана.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести