Радојичић: Тешко је кад испустиш победу у финишу

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера били су у сусрету с Напретком надомак треће узастопне победе у суперлигашком друштву.
Radojicic Dragan/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Недостајале су тек секунде да против „чарапана“ укњиже заслужени тријумф и овере висок пласман, а онда је Алекса Вукановић искористио један од центаршутева и постигнутим голом растужио момке тренера Драгана Радојичића.

Чим су домаћи кренули с центра, судија Јовановић одсвирао је крај утакмице, па је сав труд који су Сланобарци уложили током 90 и кусур минута, пропао и донео тугу и чуђење  капитену Слободану Новаковићу и друговима. Они су, руку на срце, заслужили да се на крају радују, а морали су да се задовоље само бодом. Очито је било незадовољство тренера Пролетера Драгана Радојичића, не због приказане игре, већ због крајњег резултата (1:1).

- Тешко је било шта рећи када испустиш победу у финишу утакмице. По приказаној игри и шансама заслужили смо тријумф. Примили смо гол у сегменту игре где смо били најачи. Ништа не могу да замерим момцима, изгинули су на терену, борили се за сваки педаљ. Можда сам и ја погрешио са изменама. Желео сам да појачам екипу по боковима, да неутралишемо нападе и да се успешно одбранимо и освојимо бодове. Нажалост, нисмо успели. Да нам је неко пре почетка првенства у прва четири кола понудио седам бодова, оберучке бисмо их прихватили. После меча с Напретком, можемо само да жалимо јер смо пропустили прилику да на конто ставимо барем још два бода и будемо најпријатније изненађење у суперлигашкој трци за бодове. Постигли смо против Вождовца гол вредан тројке у самом финишу утакмице, сада нам је победа измакла за делић секунде, па се надам да ће нам се ово током првенства вратити. Момци заслужују највише оцене за приказано, а колеги Косановићу желим у наставку првенства боље резултате - истакао је Радојичић.

Шеф стручног штаба Крушевљана Милорад Косановић признао је да његов тим имао спортске среће и онда је додао:

- Као и предходне три, и ова четврта утакмица Напретка била је доста интересантна за гледаоце. Први део одиграли смо нешто слабије, у другом имали солидан ритам и контролисали игру. На крају смо били миљеници среће, осмехнула нам се у надокнади времена. Не могу рећи да смо заслужено освојили бод, али су момци, поготово у наставку, показали жељу да дођемо до повољног резултата. Пролетер нам је дао гол из најачег оружја - прекида и за приказану игру упућујем му све честитке. Бод из Новог Сада дошао нам је као мелем на рану да у наредним данима сагледамо ствари на прави начин и дочекамо наставак првенства - истакао је тренер Напретка и пожелео колеги Радојичићу пуно успеха у првенству.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести