Рајковић и Вуковић с нестрпљењем очекују квалификациони меч са  Молдавијом

Репрезентација Србије припреме за квалификациони сусрет притив Молдавије, у суботу на стадиону у Хумској (18) приводи крају. Много тога је већ урађено на плану анализе ривала и спремања тактике која треба да нам донесе очекиване и важне бодове како би задржали статус лидера групе.
rajkovic dnevnik
Фото: Голман Предраг Рајковић је озбиљан је кандидат за одлазак на Мундијал, фото: Дневник

“ Улазимо у финиш квалификација са првог места у групи и учинићемо све да позицију коју смо градили од старта сачувамо. Силно желимо да се пласирамо на Светско првенство, остало нам је још само пар корака до тог циља и сигуран сам да ћемо сви до једног дати све од себе да то остваримо”, поручио је голман Предраг Рајковић који ће против Молдавије чувати нашу мрежу.

О дербију у Даблину чији исход може да једног од ривала приближи Русији још увек се не размишља.

“ Не желим да звучи као фраза, али стварно нам предстоје две много важне утакмице. Наравно, прва против Молдавије је свакако најважнија. Такав резон је био од почетка квалификација, фокусирали смо се увек само на првог наредног противника и ту нећемо ништа мењати. Да освојимо три бода у суботу па ћемо се одмах окренути Ирцима”, констатовао је Рајковић.

Пуно се прича о сјајном амбијенту у табору орлова, што јесте битан предуслов за успех репрезентације.


Муслин: Све је до нас; Ивановић: Даблин најважнији у историји

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је данас да све зависи од његовог тима у мечу против Молдавије у Београду у наставку квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

"Играчи су добро расположени, мотивисани и сконцентрисани, немам никакве замерке. Добро смо се спремили, пресудиће наша мотивација и верујем квалитет, брз гол би могао да одлучи", рекао је Муслин на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.
Муслин наглашава да сутра очекује потпуно другачију утакмицу у односу на први сусрет две селекције у Кишињеву.

"Тада су Молдавци играли отворено, а ми смо их из прве контре начели. Овај меч ће бити знатно тежи. Најважније је да одиграмо како знамо и као у досадашњем току квалификација".
Он је најавио да ће извести најјачи састав у овом тренутку, без обзира што четири дана касније Србија гостује Ирцима у можда кључној утакмици око пласмана на шампионат света.

"Два дана касније играмо у Даблину и важно је да направимо праву увертиру. Резултат је најбитнији, било би одлично да добар резултат прати таква игра", рекао је Муслин, поручивши да нема дилеме око стартне поставе.
Капитен Бранислав Ивановић нада се да би са победама над Молдавијом, али и у Даблину против Републике Ирске, национални тим направио велики корак ка Мундијалу.

"Морамо пре свега да гледамо себе. Ако желимо да победимо морамо да се сетимо првих 20 минута из Молдавије. Брзи погодак би нам у многоме помогао, али игра се 90 минута и морамо да буде концентрисани до краја", навео је дефанзивац Зенита.
Ивановић је гостовање у Даблину окарактерисао као најважнији меч у историји репрезентације Србије.
"Битно је пре тога да завршимо посао против Молдавије", заључио је Ивановић.


“Осећа се добра енергија, квалитетно радимо, дишемо као један и не видим шта може да омете ову генерацију да оде на Светско првенство. Наравно, квалитет морамо да покажемо у свакој наредној утакмици. Доказивање из меча у меч је неминовност”, сматра дефанзивац Јагош Вуковић.

Следи и најава мегдана са Молдавијом која се разликује донекле од оних које су презентирали Вуковићеви саиграчи, јер не одише спортском “дипломатијом”.

“ Молдавија ме не плаши, а надам се ни моје саиграче. Србија је увек фаворит кад игра код куће. Сви очекујемо три бода, а после ћемо обратити пажњу на Ирску. Сви смо насмејани и једва чекамо ове две утакмице. Еуфорија полако расте, нација очекује да се пласирамо и то нама може да буде само мотив више “,казао је Вуковић који се током лета преселио у редове  Олимпијакоса.

Селектор Муслин још увек не отвара карте, али чини се да ће направити место у формацији за повратника Љајић, и то по боку, а највероватније уместо ровитог Филипа Костића. Остаје и дилема да ли ће искусни стручњак одморити некога од стандардних репрезентативаца против Молдавије како би што спреминији изашли на мегдан Ирцима три дана касније.

З.Рангелов

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести