Фудбалери Звезде нису пуштени на КиМ, против Трепче у Пазови

ЈАРИЊЕ: Експедиција Црвене звезде није пуштена на Космет и фудбалери су се вратили са административног прелаза Јариње, јавља репортер Танјуга
з
Фото: FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/ nr

То значи да од утакмице Купа Србије против Трепче у Звечану дефинитивно нема ништа, па ће тај дуел бити одигран 10. октобра од 17 сати у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Како је раније јавио репортер Танјуга фудбалере Црвене звезде чекао је на Јарињу први човек Српске листе горан Ракић.

Терзић: Хтели смо да играмо, велика дипломатска победа 

Фото: FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/ nr

 ЈАРИЊЕ: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да му је жао што је српски народ остао ускраћен за меч Трепче и црвено-белих и поручио да је, упркос забрани уласка на Космет, остварена дипломатска победа Звезде и Србије.

"Сведоци сте шта се десило. Дошли смо да играмо фудбал и да се бавимо спортом, али то нам је ускраћено и поред препоруке ФИФА. Косовске организације су се оглушиле на то. Био сам први у колони и када смо дошли на прелаз полицајци су ми само рекли да је то одлука Владе ''Косова''и да немају никаква додатна објашњења", рекао је Терзић новинарима на Јарињу.

Он је додао да му жо ми је што је народ остао ускраћен за један спортски догађај.

"Без обзира што се на ''Косову'' позивају на спорт и фудбал, показали су да је све само фарса и да не раде у духу фер-плеја. Нисмо желели да се бавимо инсинуацијама и зато смо дошли. Нема ниједан разлог зашто утакмица данас није одиграна. Ово је велика дипломатска победа Србије и Звезде, јер је ФИФА саветовала да се игра", поручио је Терзић.

Јакшић: Полиција саопштила да ће спречити меч са Звездом

ЗВЕЧАН: Спортски директор Фудбалског клуба Трепча Бојан Јакшић рекао је за РТС да је добио потврду од косовске полиције да ће бити спречено одигравање утакмице са Црвеном звездом у Купу Србије.

Трепча је од 14 часова у Житковцу требало да угости Звезду у шеснаестини финала Купа Србије.

Фото: FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/ nr

Росу имала наређење да хапси

У дану када је делегација Црвене звезде требало да оде на Космет, на прелазу Јариње су биле присутни припадници специјалне јединице косовске полиције (РОСУ), али су се повукли ,известио је председник Српске листе Горан Ракић. "Потврђена нам је информација да су нас иза границе чекали припадници специјалне јединице РОСУ у највишој приправности са наредбом за хапшења", наведено је из клуба. Наводно се наредба за хапшење односила на чланове делегације ФК Црвена звезда.

Технички директор Трепче Владан Радовановић: Били смо оптимисти

Технички директор ФК Трепча Владан Радовановић обратио се медијима поводом забране уласка Звезди на територију КиМ.

- Ми смо се спремали за утакмицу откад је извучена Звезда на жребу. Жао нам је свима, били смо оптимисти да ће утакмица да се догоди. Тако смо се и спремали - навео је Радовановић. - Ми ћемо да играмо фудбал, они нека раде свој посао. То не зависи од нас. Све што бих рекао, било би сувишно.

Милош Вучевић, потпредседник ГО СНС и градоначелник Новог Сада: Нећете успети да нас понизите

Милош Вучевић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, такође се писаном изјавом огласио поводом забране уласка фудбалерима Црвене звезда на територију Косова и Метохије.

- Ударате забране на хлеб и млеко за српску децу, на лекове за болесне, постављате рампе за спортисте... Да ли мислите да сте нека велика сила? Не, нисте! Ви сте најобичније кукавице и злочинци! Али, нећете успети да нас понизите. Као што нисте успели никад до сада, иако некада нисмо имали довољно воде да угасимо пожаре које сте палили. Нећете успети да нас отерате са наше земље, као што ни сада на изборима нисте успели да разбијете Српску листу, да разједините Србе који су, на крају, разбили вас на изборима. А забране, рампе, блокаде, бакље, провокације... сво то зло ће вам се вратити. Можете да претите и мрзите, Србија ће наставити да напредује.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести