Рашфорд о пеналу: Хтео сам да га се сећам са осмехом

ПАРИЗ: Нападач Манчестер Јунаједа Маркус Рашфорд, стрелац одлучујућег гола за пролаз преко Пари Сен Жермена (3:1) у четвртфинале Лиге шампиона, изјавио је да ниједног тренутка није сумњао да ће реализовати пенал и савладати Ђанлуиђија Буфона у надокнади времена меча у Паризу.
RAsford i Lukaku/Fonet
Фото: FoNet

Рашфорд је Јунајтеду донео велики преокрет после пораза на Олд Трафорду тако што је сигурно извео пенал, досуђен путем ВАР-а и играња руком Преснела Кимпембеа после шута Дијега Далота.

"Мора само глава да буде хладна. Стално их вежбам и желео сам да узмем пенал. То су тренуци за цео живот, а хтео сам да их се са осмехом сећам", рекао је Рашфорд за БТ Спорт.

Енглески фудбалер подсетио је да бројне проблеме са повредама у тиму Олеа Гунара Солскјера, због чега су заиграли чак и омладинци.

"Чинило се да је све против нас, али смо навикли да преживљавамо овакве моменте. То смо опет показали... Лепу смо ствар направили, посебно јер имамо 10 повређених фудбалера", поручио је Рашфорд.

Менаџер "црвених ђавола" Солскјер признао је да се плашио казненог ударца Рашфорда.

"Увек постоје сумње у пеналима. У Лиги шампиона са Молдеом мој играч је промашио пенал против Базела и испали смо. Рашфорд има 21 годину и на њему је био притисак, али се није бојао", рекао је Солскјер и заједно са Рашфордом похвалио и двоструког стрелца Ромелуа Лукакуа.

Манчестер Јунајтед ће ривала у четвртфиналу сачекати 15. марта када је жреб, а до сада су пласман обезбедили Тотенхем, Ајакс и Порто.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести