Реал одбранио титулу, Каријус трагичар (Реал – Ливерпул 3:1 (0:0))

Фудбалери Реала из Мадрида, после добре партије савладали су у Кијеву екипу Ливерпула и тако трећи пут заредом освојили су титулу клупског првака Европе, 13-ту по реду. 
1
Фото: Tanjug

Творац победе Мадриђана био је Герет Бејл који је постигао два гола, први маказицама,а други са око 30 метара, када је изненадио голмана Ливерпула, Каријус је био и трагичар утакмице, примио је два почетничка гола, и преломио утакмицу.

Почело је у лаганом ритму, очигледно оба тима су била оптерећена тактичким замислима својих тренера, али како је утакмица одмицала Ливерпул је имао нешто већу инцијативу и неколико лепих  потеза. Одбрамбени играчи Реала, се нису најбољје сналазили. Додуше, и Мадриђани су претили, прву праву прилику имао је Кристијано Роналдо, али је био себичан тукао је изнад пречке.  Већ у следећем нападу су “редси” могли до вођства, после изблокираног шута Фирмина, лопта је дошла до Александра Арнолда, који је са десетак метара оштро тукао, али је Кејлор Навас био на месту и одбранио његов шут.

После изласка Салаха, Реал је полако успео да преузме инцијативу и кратким пасовима натерају фудбалере Ливерпула  да се повуку на своју половину. Можда су Мадриђании могли и повести, али је у кључном моменту Роналдо био у офсајду и Мажић оправдано није признао погодак.


Мажић одличан   

Наш судија Милорад Мажић одлично је водио финални меч Лиге шампиона, за 90 минута није направио ни једну грешку. Судио је ауторитативно, али неприметно, а показао је само један жути картон. И помоћници су положили испит.


Само што је почело друго полувреме Реал је могао да поведе, после једне гужве у шеснаестерцу Ливерпула,. до лопте се докопао Иско и шутирао, али се пречка испречила. Мадриђани су и даље доминирали тереном, истицали су се Марсело и Крос, међутим нису успели да створе ни једну прилику. Али ипак су повели, погрешио је голман  Ливерпула Каријус. Ухватио је једну лагану лопту и хтео да упосли своје саиграче, али је погрешио, лоше је проценио где се налази Бензема, погодио га лоптом, а она је лагано одскакутала у мрежу.

Ливерпул је изједначио само три минута касније корнер је извео Милнер, у скоку је Ловрен био највиши,а спуштену лопту у петерац прихавтио је Мане и спровео у мрежу.   Међутим , гол није пореметио игру Реала, после само десетак минута . Реал је поново повео. Марсело је са леве стране центрирао, а Бејл је “маказицама” погодио десни доњи угао. Био је то први контакт Велшана с лоптом.  Наравно, “редси” су кренули у напад, извели су три корнера заредом, а Мане је са иве шеснаестерца погодио стативу.  У финишу меча фудбалери Ливерпула кренули су свим снагама у напад, па се отворио простор за контра нападе.  И поново је Бејл био кобан за Ливерпул. Решио је да са тридесетак метара шутира, лопта је била, снажна, имала чудну путању, али је ишла праву у Каријуса. Међутим, голман “редса” је поново” погрешио, лопта му је “сломила” прсте и одскакутала у мрежу.  Био је то крај свих надања фудбалера Ливерпулас, Реал је освојио нову титулу шампиона Европе.  Г. Ковач

Фудбалери Реала славе нову титулу првака Европе Салах повредио раме, Крвахал мишић Најбољи играч Ливерпула Мохамед Салах је због повреде рамена напустио игру у 30 минуту. После једног дуела са Сехиом Рамосом, Египчанин је остао на земљи. После докторске интервенције Салах јер покушао д а настави игру, али болови су били јаки, па је морао у свлачионицу. Мало затим повредио се и Карвахал, који јње после покушаја да лопту врати петом истегао  мишић. 

КИЈЕВ: Олимпијски стадион, гледалаца око 63.000, судија: Милорад Мажић (Србија), стрелци: Бензема у 51. и Бејл у 64. и 83. за Реал,а Мане у 54. за Ливерпул. Жути каертон: Мане (Ливерпул) 

РЕАЛ: Навас - Карвахал(Наћо), Варан, Рамос, Марсело - Каземиро, Крос, Модрић, Иско (Бејл) - Бензема (асенсио), Роналдо.

ЛИВЕРПУЛ: Каријус - Александер Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон - Хендерсон, Милнер (Yан), Вијналдум - Мане, Фирмино, Салах (Лалана).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести