Реми РФК Нови Сад и Графичара: Канаринци без среће у завршници

НОВИ САД: Екипе РФК Новог Сада и Графичара одиграле су нерешену утакмицу у оквиру седмог кола Прве лиге Србије.
r
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Иако је екипа Графичара била благи фаворит, домаћи су чврстом игром успели у потпуности да парирају, а у моментима су чак и били доминантнији тим.

Играо се седми минут када је Милосављев украо лопту од гостујућег штопера, Фалуа, те дошао у ситуацију један на један са голманом. Као победник из ове ситуације изашао је голман Графичара, Станковић, који је сјајно одбранио шут Милосављева.

У наставку утакмице Графичар је имао благу иницијативу те су у неколико наврата озбиљно запретили задњој линији домаћих.

Одличан напад гостујуће екипе по левој страни, прекинула је закаснела реакција помоћног судије Милићевића, који је сигнализирао офсајд.

Већ у наредном нападу, Графичар је поново нападао по левој страни када је штопер Новог Сада, Милошевић, неспретно стартовао, због чега је зарадио жути картон. Графичар није успео да слободним ударцем са ивице шеснаестерца озбиљније угрози гол Новица, те је игра настављена.

Слична ситуација као из седмог минута виђена је у финишу првог дела, када је Кокир  предриблао свог чувара и нашао се сам пред голом гостију, али је његов покушај одлично одбранио Станковић.

Још једном су домаћи озбиљно припретили пре краја првог дела. Штопер Андрејевић, био је највиши у скоку, након корнера, те је упутио оштар ударац ка голу Графичара. На срећу гостујуће екипе, његов ударац завршио је у гол ауту.

Вођству домаће екипе у 51. минуту претходила је неспретна реакција штопера Фалуа, који је прво изгубио лопту испред свог гола а потом грубим стартом поклонио слободни ударац играчима Новог Сада.

Сјајан гол, са двадесет метара, постигао је Јован Илић, а његов снажан шут, завршио је мрежи Графичара, уз помоћ стативе.

Пуних 20 минута чекали су гости на изједначење, а онда је Мијатовић, након соло продора, одлично реаговао у ситуацији пред голманом, те је рутински послао лопту иза леђа Новића.

Након изједначујућег гола, наставио је Графичар са офанзивном игром али су играчи Новог Сада успели да сачувају резултат и освоје бод у овој утакмици. Чак су у самом финишу имали одличну прилику да уграбе цео плен у утакмици, али је срећа била на страни гостију, јер је Вујаклија погодио старицу.

У следећем колу, фудбалери Рфк Новог Сада путују у Ужице где их чека дуел са Слободом.

С. К.

РФК Нови Сад - РФК Графичар 1:1 (0:0)

НОВО НАСЕЉЕ: ГАТ арена, гледалаца: 1.000, судија: Ђокић (Власотинце). Стрелци: Јован Илић у 51. минуту за РФК Нови Сад и Мијатовић у 72. за РФК Графичар. Жути картони: Милошевић, Глушчевић (РФК Нови Сад), Ђурић (РФК Графичар).

РФК НОВИ САД: Новић 6,5, Вукасовић 6,5, Н. Илић  6,5, Радивојевић 6,5, Ј. Илић 7, Вујаклија 6,5, Милосављев 6,5 (Вукмановић), Кокир 6,5 (Сердар), Милошевић 6,5, Каришић 6,5 (Глушчевић), Тричковић 6,5.

РФК ГРАФИЧАР: Станковић 7, Кнежевић 6,5 (Николашевић), Бубањ 6,5 (Мијатовић 7), Стојчев 6,5, Митуљкић 6,5 (Шљивић), Ђурић 6,5, Лазић 6,5, Фалоу 6,5, Стајић 6,5, Ибањез 6,5, Калуђеровић 6,5 (Касалица).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести