Реми ТСЦ-а и Рада, Спартак бољи од Бачке

БЕОГРАД: Фудбалери ТСЦ-а и Рада ремизирали су без голова 0:0, док је Спартак савладао Бачку 1:0 у уводним мечевима 21. кола Суперлиге.
tsc backa topola
Фото: Youtube Printscreen
Истовремено, Пролетер и Златибор поделили су бодове у Новом Саду 2:2, баш као и Напредак и Јавор у Крушевцу 1:1.

ТСЦРад 0:0

СЕНТА: Градски стадион, судија: Радаковић (Нови Сад). Жути картони: Петковић, Ђаковац (ТСЦ).
ТСЦ: Филиповић, Петровић, Антонић, Бабић, Петковић, Милићевић (Бањац), Сантрач (Ђаковац), Зец, Тумбасевић (Ђокић), Станојев (Дуроњић), Лукић. 
РАД: Кахриман, Радивојевић, Стојсављевић,  Цигер, Лазаревић, Блазић, Младеновић (Јовановић),  Станисављевић  (Трнић), Караклајић (Сарић), Калуђеровић (Буснић), Новаковић (Тучевић).
Фудбалери ТСЦ –а и Рада одиграли су чврсту утакмицу,без изгледнијих шанси. У већем делу сусрета Тополчани су имали лопту у својим ногама, али  гости су се  умешно бранили и освајањем бода у Сенти начинили изненађење.
Фудбалери Рада су се определили за бункер, бранили су се и са десеторицом фудбалера и  успели су да зауставе нападаче ТСЦ-а. Покушавао је Лукић да разигра саиграче,а прву прилику имао је  млади Станојев. Мало касније Калуђеровић је узвратио, али је голман домаћих Филиповић био на месту. Потом је Лукић два пута шутирао са ивице шеснаестерца, а  голман Кахриман лако је зауставио његове ударце.
Слика на терену ни у наставку меча се није променила, Тополачни су нападали, али нису успели да савладају  Кахримана. Два пута је Ђуро Зец успео да се пробије по десном боку, али његове лопте нису биле најпрецизније, па су фудбалери Рада лако отклањали  опасност. У најбољој прилици за ТСЦ нашао се Зец  у 66. минуту, избио је сам испред Кахримана и тукао право у њега. У последњких петанестак минута играло се  на половини гостију, који су погодили мрежу домаћина, али је судија поништио гол због фаула над голманом Филиповићем. Последњу прилику на утакмици имао је Дуроњић, из слободог ударца послао је лопту за мало преко пречке.      
Г. К.

СпартакБачка 1:0 (1:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, судија: Максимовић (Инђија), стрелац Фуртула у 40. минуту. Жути картон: Мијатовић (Бачка).
СПАРТАК: Дујмовић 7, Шимура 7, Текијашки 7, Срећковић 7 (Бранковић 6,5), Милошевић 7 (Савковић 6,5), Дунђерски 7, Туфегyић 7,5, Марчић 7, Фуртула 8, Ивановић 7 (Јоцић 6,5), Видовић 7.
БАЧКА: Миливојевић 7, Парађина 6,5, Недељковић 7, Мијатовић 6,5 (Пантић 6), Митровић 7, Ратковић 7, Зличић 6,5 (Иванчевић 6,5), Ескић 6,5 (Пистачић 6,5), Каспарс 6,5 (Ашчерић 6,5), Казачокс 7 (Жакула 6), Здравковић 7.
Фудбалери Спартака су после велике борбе савладали чврсту екипу Бачке и сачували виоску позицију на табели. Домаћин је  створио две лепе прилике, није их искористио , да би  при крају полувреме Никола Фуртула био презиан за заслужено вођство Суботичана.  
У настваку утакмице домаћин је играо још боље и створио бројне прилике, али више ни једну није реализовао. Гости су преко Иванчевића могли до изједначења, међутим, голман Дујовић је био на месту, па је резултат остао непромењен.
С. Стојиљковић
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести