Реми Војводине без голова у тврдом дуелу са Украјинцима

У изузетно тврдом, додуше борбеном и на моменте оштром дуелу са екипом Љвова, чланом најбоље лиге Украјине, фудбалери Војводине забележили су други реми у четвртој провери на припремама у Турској.
Дневник/Ј. Грлић/Са утакмице Војводина-Љвов
Фото: Дневник/Ј. Грлић/Са утакмице Војводина-Љвов

(Од нашег специјалног извештача)

Мреже су мировале током свих 90 минута, мало је било и правих прилика, а највећа битка водила се углавном између два шеснаестерца.

Новосађани су у већем делу сусрета били сугестивнији ривал, остварујући много већи посед лопте, али су тек неколико прилика успели да створе и то при самом крају првог дела игре.

На њихову жалост, после центаршута Ђорђевића с леве стране у 43 минуту, Мркаић је главом лопту упутио поред гола, а минут касније, после одличног дуплог паса с Вукадиновићем, добро је шутирао Огњен Ђуричин, тада се истакао голман Љвова Сарнавски.

Фото: Дневник/Ј. Грлић/Екипа Војводине пред меч са Украјинцима (Љвов)

У наставку, неких 30 секунди касније, у доброј ситуацији нашао се и Миљан Вукадиновић, поново након центаршута Стефана Ђорђевића, али је промашио оквир гола. И, што се шанси тиче, то је било – то. Украјинци нису имали ни један ударац ка голу који су чували најпре Никола Симић, а онда и Немања Тороман, па је утисак да су крајњим исходом били више него задовољни. Иако у својим редовима имају чак седморицу Бразилаца и једног Француза, нису приказали пуно, настојећи да успоре ритам и да, евентуално, искористе неку грешку одбране Војводине.


Веселиновић: Није било проблема

После више од 30 дана од како се повредио на тренингу у Новом Саду, у дуелу с Марком Бјековићем, капитен тима Ранко Веселиновић заиграо је у последњих 25 минута утакмице с Украјинцима. Показала су се тачним предвиђања медицинског тима Воше да би он могао већ у Белеку да поново буде у екипи, а по завршетку утакмице млади штопер био је задовољан.

- После повреде и периода опоравка, поново сам заиграо и због тога сам више него задовољан – нагласио је Веселиновић. – Нисам осећао никакав бол, нити страх и сада ћу наставити нормално да радим и борим се за место у тиму.

Шесторка није наступила

Тренер Лалатовић пружио је шансу двема компетним екипама, што значи да су се на терену појавила 22 фудбалера Војводине. У протоколу нису били голмани Роцков и Вуклиш, као ни лакше повређени Гемовић, док су одлуком првог стручњака Новосађана сусрет пропустили и Човић, Бјековић и Мирић.

Видећемо за Оболског

У другом полувремену у тиму из Новог Сада, у шпицу напада, поново је заиграо Рус Николај Оболски, који се налази на проби међу црвено-белима. Иако се доста трудио, до њега није стигло пуно употребљивих лопти, па није имао ни конкретнији учинак. На питање да ли је близу коначне одлуке о томе хоће ли плавокоси фудбалер заједно с тимом доћи у Србију, или ће му се захвалити, Ненад Лалатовић кратко је рекао:

- Видећемо још...


Играчи из Новог Сада поново су се добро кретали, настојали да имају већи посед и да контролишу сусрет. Тренер Ненад Лалатовић константно им је указивао на мане, настојао да их коригује, али тврд ривал није допуштао да се игра убрза, што је Лалатовић желео. Приметно је да се

црвено-бели још увек траже, залагање играча није спорно, па остаје нада и уверење да ће до почетка пролећног дела првенства Србије достићи ниво који се од њих очекује.

- У року од неких 30 сати, имали смо две тренинг утакмице и била је ово јако добра провера за нас – рекао је Ненад Лалатовић. – Задовољан сам приступом момака сусрету и оним што су показали. Види се да желе и да настоје да на терен пренесу оно што радимо на тренинзима. Ноге су нам тешке и треба да буде тако, а лакше ће нам бити када буде почело првенство. Радује ме што понављамо оно на чему у раду инсистирамо и због свега тога јако сам задовољан, као и због чињенице да се у тим, после повреде, вратио Ранко Веселиновић.

Војводина – Љвов 0:0

БЕЛЕК: Игралиште у СЦ „Сусеси“, гледалаца: 100, судија: Злотек (Пољска). Жути картони: Саничанин, Ђурић, Бојић и Ђуришић (Војводина), а Де Оливеира (Љвов).

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Ђорђевић, Дринчић, Топић, Вукадиновић, Бојић, Ђуричин, Мркаић. Играли су још: Тороман, Андрић, Веселиновић, Стојсављевић, Деветак, Ђуришић, Кокир, Зукић, Младеновић, Нешковић, Оболски.

ЉВОВ: Сарнавски, Љулка, Борзенко, Братков, Примак, Татарков, Бохунов, Бопесу, Сабињо, Таварес, Де Оливеира. Играли су још: Хончар, Клименчук, Нич, Кодаковски, Алвес, Сантос Дамацена, Родиригез, Де Падуа.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести