Реми Војводине и ТСЦ-а (1:1)

Фудбалери Војводине играли су нерешено 1:1 (0:1) у пријатељском мечу против екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе. Утакмица се играла у Старој Пазови, пред педесетак гледалаца у спортском центру ФСС-а.
d
Фото: fkvojvodina.rs

Стрелац за ТСЦ био је Грујић у 23 минуту, док је гол за Војводину постигао још један играч ТСЦ-а Поњевић у 68. минуту (аг).

Од самог почетка утакмице, Војводина је преузела теренску иницијативу и чешће контролисала лопту, али је ТСЦ, у 23. минуту, прву праву прилику на мечу претворио у погодак. На десној страни терена у висини шеснаестерца Војводине, Мијић је одузео лопту Саничанину и центрирао, а то је искористио Грујић да ударцем главом са око седам-осам метара проследи лопту у мрежу.

Војводина је и након тога наставила да напада, али осим удараца Арсића и Зличића из даљине, није успевала озбиљније да угрози гол Јоргића. Међутим, у 68. минуту, Винсент је добро прошао по левој страни и упутио оштар пас пред петерац, а Поњевић је, у жељи да избије лопту, затресао сопствену мрежу, па је резултат изједначен.

До краја меча, црвено-бели су покушавали још агилније да дођу до новог поготка и тиме до потпуног преокрета, али су се играчи ТСЦ-а успешно бранили, па су праве прилике изостале, те је утакмица завршена ремијем.


Линта: Тешка времена, једини излаз је напоран рад

Помоћни тренер Војводине Александар Линта је после утакмице изјавио је да црвено-бели тренутно пролазе кроз тежак и турбулентан период, те да се једини излаз из актуелне кризе налази у напорном и преданом раду.

- Паузу у првенству услед репрезентативних обавеза користимо да освежимо играче и на најбољи могући начин их припремимо за наставак сезоне. Данашња утакмица, у којој смо с разлогом измиксовали тим, је једна од ствари коју смо планирали у ту сврху. Наступиле су две поставе по 45 минута и задовољан сам залагањем и хтењем. У неким ситуацијама нисмо имали среће, пошто смо погодак примили из првог, а можда и јединог шута на гол. Међутим, срећу треба заслужити. Ово су тешка и брдовита времена, из којих можемо изаћи само напорним радом – каже Линта.

После 28 првенствених кола, Војводина се и даље налази на осмом месту на табели, а недавно је елиминисана и из четвртфинала Купа Србије.

- То је сплет разних околности. Кризе су саставни део фудбала, имају их и веће екипе од Војводине, али ћемо се свакако трудити да из ње што пре изађемо. Фокусираћемо се само на рад и убеђен сам да ће доћи боља времена – истиче Линта.

Главни резултатски циљ у овој сезони – пласман у квалификације за Лигу Европе, још увек је остварив, али су за то потребни знатно бољи резултати у финишу сезоне.

- Не знам колико је реално да се тај циљ оствари, али знам то да ћемо сигурно дати све од себе. Има још доста да се игра, много бодова је у оптицају и не смемо одустати. Ићи ћемо од утакмице до утакмице и видећемо докле ће нас то довести – рекао је Линта.

Наредни меч, Војводина ће одиграти у суботу у Нишу, када ће се, у оквиру 29. кола Супер лиге Србије, састати са домаћим Радничким. Та утакмица почеће у 15 часова.


Војводина: Роцков (од 46. Илић) – Лазаревић (од 46. Лакићевић), Радовановић (од 58. Јеличић), Саничанин, Антић (од 46. Цебара) – Путинчанин (од 46. Вујановић), Јованчић (од 46. Зличић), Аврамовски (од 46. Арсић) – Калезић (од 46. Винсент), Суботић (од 46. Нешковић), Михајловић (од 46. Гајић).

ТСЦ: Хајагош (од 46. Јоргић) – Мијић (од 46. Свитић), Мезеи (од 46. Поњевић), Антонић (од 46. Скопљак), Лалић (од 46. Бранковић) – Бабић (од 46. Томановић), Роналд (од 46. Ерак), Чордашић (од 46. Синковић), Галић (од 46. Дамњановић) – Давидов (од 46. Силађи), Грујић (од 46. Милићевић).

(fkvojvodina.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести