РЕЗУЛТАТ У СУБОТИЦИ НИЈЕ РЕАЛАН ОДРАЗ ВОШИНЕ ВРЕДНОСТИ Да је ушла само једна од 17 покушаја

Шта може незахвалније тренера да снађе од могућности да у такмичењу води тим који није селектирао, нити га је припремао за искушења у сезони.
1
Фото: М. Лазаревић

Тренер Војводине Ранко Поповић нашао се баш у таквој ситуацији. Уз то, понуђену улогу прихватио је на негативном резултатском билансу и у домаћем првенству и на међународној сцени. Шта му је преостало него да процес ресетује и крене испочетка. Затражио је само мало разумевања и стрпљења свију којима је до Војводине стало.

У Суботици је колектив под његовм вођством први пут поражен. Јединаствена је оцена, међутим, да је очигледан напредак у игри и да су играчи махом препознали вредности у линијама на којима је Поповић инсистирао. У ред играча који су врло брзо прихватили и усвојили тренерово размишљање и спремно га на терену следили јесте и Милан Лазаревић, дефанзивац који се успешно додаје нападу и као играч који ће да центрира с десне стране, али и неко ко уме шутем да запрети противничком голману.

Тако је било и у Суботици, где су најпре Ивановић, потом и Лазаревић покушавали да из повољних позиција материјализују добру игру којом су утакмицу отворили.

-Да је само једна ушла, другачији би био след догађаја на терену – сагласан је Лазаревић. – Уз поштовање Спартака и његових играча, они су постигли два гола из два покушаја. Срећа је била на њиховој страни. Њиховим лаким головима претходиле су наше грешке због одсуства пуне концентрације у тим приликама. Радује нас низ наших шанси, које су уследиле као резултат смислене игре и доследног копирања шефових замисли на тренинзима. Шутирали смо чак 17 пута.

Истина само два пута у оквир гола, али заиста верујем да такве промашаје не можемо да поновимо ни да хоћемо. И као што је шеф рекао, тешко да таква утакмица, са таквим епилогом, може да се понови.

Прелазни рок фудбалера завршен је један дан уочи седмог првенственог кола. Као по правилу, највећа фреквенцији долазака и одлазака играча регистрована је у минулих неколико дана. И састав Војводине знатно је изумењен у односу на колектив који се летос припремао на теренима у Новом Саду и у Мариборском Похорју. Чему онда припреме и за кога, када једне играче припремају, а други им играју.

-То јесте велики проблем, на који ни тренер, нити руководство клуба, не могу да утичу – каже Лазаревић. – Како нама, тако и другима, али није добро. Нови играчи морају у ходу да се прилагођавају и да лагано усвајају елементе тренажног процеса који су староседеоци у знатној мери прошли и усвојили. Извесно је да делујемо много боље него раније. На основу наше игре у Суботици, упркос поразу, могу да најавим пријатан сусрет са нашим навијачима на Карађорђу, јер верујем у пун погодак против Јавора.

Тренер Поповић са сарадницима је на почетку свог ангажмана у Војводини говорио да би тим изгледао као тим све структуре у клубу морају да верују у правац који Воша дефинише. Навијачи у првом реду, јер без њихове подршке сваки покушај повратка у врх табеле не би имао стабилну основу.

Л.Бакмаз

novosadista
20.09.2023 • 08:32
Bojim se da su prodavci magle, koji vedre i oblače u klubu, proćerdali strpljenje i podršku navijača... Naravno, izuzev onih plaćenih, koji kao navijenini skakuću na severnoj tribini, iz svima poznatih razloga(čitaj - supstanci).
Gospoda koja su s igračima rasprodali i ugled kluba, moraju da odu. Neću ih ovaj put imenovati, pošto o njima i novosadski vrapci uveliko cvrkuću.
Komplet uprava i SD, furtom odlazite!
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести