Рикардо Гомеш поново у Партизану

Добио је Партизан и званично трећег новајлију у летњем прелазном року - уговор са српским вицешампионом потписао је Рикардо Гомеш, јавио је портал Моцартспорт.
Fonet/Rikardo Gomes
Фото: Фонет/А. Барда/Рикардо Гомеш

Репрезентативац Зеленортских Острва оверио је сарадњу на три сезоне и на тај начин се вратио у Хумску 1, две године после једне од најбољих сезона каријере, пошто је у такмичарској 2018/19 постигао 24 гола, па се у клубу надају да тај учинак може да понови. Можда и надмаши.

Доскорашњи члан Шарже из Уједињених Арпаских Емирата током викенда је раскинуо сарадњу са клубом из Дубаија, што је знатно олакшало посао „парном ваљку“. На крају га је довео без обештећења, али у договору са Арапима припашће Шаржи одређени проценти од наредне продаје бившег играча Виторије Гимараиш и Насионала.

Рикардо ће у уторак бити подвргнут лекарским прегледима, а предвиђено је да се у уторак прикључи екипи на припремама у Птују и стави на располагање Александру Станојевићу, јер тренер Партизана у овом тренутку, осим младих снага, Николе Штулића, Самеда Баждара и Марка Миловановића, нема класичну „деветку“.

Тешко је очекивати да Рикардо буде спреман за проверу са Копром, у среду вече, међутим, требало би да буде у комбинацији за тим на контролним сусретима са Краковијом 4. јула и Ростовом четири дана касније.

Подсетимо, пре Рикарда црно-белу опрему су задужили и досадашњи штопер Војводине Синиша Саничанин, те још један повратник Данило Пантић, након што је раскинуо уговор са Челсијем. И њих двојица су стигли као слободни играчи што Партизану у буџету оставља простор за нове, скупље аквизиције.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести