Рикардо одвео Партизан у осмину финала Лиге конференција

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Лиге конференција, пошто су вечерас су реванш мечу шеснаестине финала овог такмичења победили чешку Спарту 2:1 (2:0).
p
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinovic)

Пред око 16.000 навијача на стадиону у Хумској, изабраници Александра Станојевића одбранили си су минималну победу из Прага и укупним резултатом 3:1 прошли у осмину финала ЛК.

Двоструки стреалц за црно-беле био је Рикардо Гомеш у 6. и 24. минуту, да би у 66. минуту добио други жути, односно црвени картон због симулирања.

Партизан је био бољи ривал, имао је неколико добрих шанси да поново затресе мрежу, а у других 45 минута Спарта је била конкретније и на крају је 85. минуту успела да дође до гола када са Адам Хложек уписао у стрелце.

Станојевић: Историјски успех, волео бих да добијемо Рому

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић честитао је играчима и навијачима пласман у осмину финала Лиге конференција.

Честитам мојима играчима, клубу и навијачима. Имали смо прилику да у спектаклу направимо искоријски успех. Ушли смо јако од првог минута, публика нас је носила. Свака част момцима, рекао је Станојевић на конференцији за медије после меча.

Станојевић је рекао и да је двоструки трелац Рикардо Гомеш престорго добио црвени картон, као и одлична атмосфера са трибина добар импулс за све оно што чека екипу, пре свега недељни 166. вечити дерби.

Жреб за осмину финала Лиге конференција на програму је сутра од 13 сати, а могући ривали Партизана су АЗ Алкмар (Холандија), Базел (Швајцарска), Копенхаген (Данска), Фејенорд (Холандија), Гент (Белгија), ЛАСК (Аустрија), Рен (Француска) и Рома (Италија).

Нема неки посебних жеља. Сви ривали су добри, можда Рома због атрактивности, ако могу да бирам, рекао је Станојевић.

Станојевић је упитан да ли ће вецерашњи начин игре бити рецепт и за дерби.

Да не откривамо рецепте, ми смо данас желели да простигенмо два гола , јер тако пролазимо даље. За дерби имс времена, причаћемо на следећој конференцији, поручио је Станојевић.

Саничанин и Јојић: Поносни на тим

Фудбалери Паризана Синиша Саничанин и Милош Јојић рекли су су да су поносни на тим који је остварио двоструку победу против Спарте и пласман у осмину финала Лиге конференција.

Хвала навијачима ,носили су нас целу утакми. Поносан сам на екипу. Жнали смо да ће бити тешко, играли смо изванредно у првом полувремену. У другом смо имали црвени картон, примили смо гол, али битно је да смо прошли, рекао је Саничанин на конференицји за медије.

Милош Јојић каже да су црно-бели заслужено славили.

Свака част момцима, ушли смо чврсто од почетка, мало нас је пореметио црвени картон. Заслужено смо прошли даље и победили, поручио је Јојић.

Оба фудбалера истакла су да би на сутрашњем жребу за осмину финала Лиге конференција волели да добију Рому.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести