Роберт Пастор поново у дресу темеринске Слоге

Одлазећи зимус из темеринске Слоге, на растанку протканом емоцијама, Роберт Пастор је, оставивши капитенску траку, обећао да ће се брзо вратити у клуб прирастао му срцу.
 Robert Pastor i Jovan Balaban  foto: M. Menićanin
Фото: Роберт Пастор и Јован Балабан  фото: М. Менићанин

Такву пројекцију реалном је учинио џентлменски договор председника Јована Балабана и руководства Младости, чија суштина је била да поуздани леви бек помогне Новосађанима у борби за пласман међу српсколигаше и врати се међу црвено-беле после шест месеци. -Драго ми је да је Пастор поново са нама, сви имамо утисак као да није ни одлазио, јер је због прекида првенства уписао само два наступа за Младост. Знам колико тешко му је било зимус када је узео папире, пошто је током две и по године у Слоги постао омиљен међу саиграчима и поштован од навијача као бескомпромисни борац – каже председник Слоге Јован Балабан.

Темеринци су 12 година у континуитету били на српсколигашкој сцени. После губитка визе, заокружили су трећу сезону на војвођанском југу’, а утисак је да коначно желе да направе искорак ка врху. -Пласман је претходне три сезоне пресликан као под индигом, покушаћемо да се померимо из средине табеле. Поред Пастора, вратили смо бивше првотимце Немању Ђорђевића и имењака му Грујића, а неопходан је још чувар мреже, јер голман Душан Шовљански има опцију да током лета оде у Шведску. Нуди нам се доста некадашњих играча из српсколигашких дана, то је доказ да као клуб уживамо поверење. Неће играчи да иду тамо где се не поштује договор – нагласио је Балабан.

Задовољство у гласу Роберта Пастора најбоље илуструје колико му значи повратак на стару адресу. -Најлепше је код куће, Слогу тако доживљавам, иако сам био у много клубова, а искусио и играње у иностранству, током боравка у Аустрији. Жао ми је што је првенство прекинуто после само два пролећна кола, али 180 минута било је довољно да Младост преузме штафету и прва прође кроз циљ. То је био и разлог мог одласка међу Новосађане, па је мисија успела, посматрано кроз призму српсколигашке промоције – истиче Пастор.


Крај каријере у Слоги

Пастор је  рођен 1992. године, упловио је у брачне воде, а и послом је везан за Темерин. -Нигде више не мрдам из Слоге, овде дишем пуним плућима и уживам у фудбалу. Када дође време да се подвуче црта, у црвено-белом дресу ћу завршити каријеру – нагласио је Пастор.


Црвено-бели дрес Слоге  први пут обукао је 26. августа 2017. године у мечу против Индекса (1:0). Не крије да му је жеља да Слога поново искорачи у Српску лигу. -Волео бих да у биографију упишем трећи улазак у виши ранг. Од три групе војвођанских лига, најквалитетније екипе су у групи југу, па сваке сезоне буде бар пет екипа са српсколигашким амбицијама и капацитетом за такав подухват. Покушаћемо да се убацимо у водећу петорку и да од јесени будемо препознатљиви по добрим резултатима. Ако се коцкице поклопе, појурићемо прво место – поручио је Роберт Пастор.

 

М. Менићанин

 

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести