РОЦКОВ: Можемо да прекинемо негативни низ

Оба црвено-бела тима, и Црвена звезда и Војводина, у пролећни део сезоне ушли су победама.
Emil Rockov, čuvar mreže novosadskog tima   Foto: J. Grlić
Фото: Емил Роцков, чувар мреже новосадског тима   Фото: Ј. Грлић

Београђани су били бољи од Чукаричког на Бановом брду (2:0), Новосађани су надиграли Пролетер на “Карађорђу” (1:0), па сутрашњу међусобну дерби утакмицу на стадиону “Рајко Митић” дочекују у добром и оптимизмом прожетом расположењу. Играју један против другог лидер и трећепласирана екипа на суперлигашкој табели, уз то и тимови с изражено високим амбицијама, па се чини да боља позивница љубитељима фудбала није потребна. Због тога се очекује добра посета на нашем највећем стадиону, баш као и занимљива и квалитетна игра оба ривала.

Улога фаворита, по нама, припада Црвеној звезди: због традиције у међусобним окршајима, квалитета екипе коју има и чињенице да игра пред сопственим навијачима, али ни Војводина у Београд не путује спуштеног гарда. Напротив, Новосађани имају велику жељу да докажу да могу да парирају актуелном прваку, а тиме и оправдају високо постављене циљеве у сезони.

- То је тачно, јер имамо самопоуздање и пред собом јасно дефинисано оно што желимо да остваримо, а то је пласман у Европу - категоричан је био голман Емил Роцков, једини А репрезентативац Србије из редова новосадске екипе. - Да бисмо остварили циљ, морамо да се бавимо собом самима, јер сам сигуран да смо по квалитету уз раме Звезди. Добро је то што верујемо једни у друге, што смо права екипа, добро функционишемо и што међу нама не примећујем никакве негативне емоције. Играчки смо сазрели, знамо како се играју велике утакмице и, лично, једва чекам да дерби почне и да заузмем своје место на голу Војводине.


Бесплатно за Вошине навијаче

За навијаче Војводине обезбеђени су бесплатни превоз и улазнице за сутрашњу утакмицу у Београду. Полазак аутобуса са симпатизерима новосадских црвено-белих заказан је за суботу у 15 часова, код јужне трибине стадиона “Карађорђе”.

Сви заинтерсовани, могу да се пријаве слањем СМС поруке на број телефона 064/126-22-66, данас до 15.30 часова (у пријави треба доставити име и презиме и број личне карте).

Традиција уз Београђане

Увидом у евиденцију до сада одиграних првенствених утакмица између Црвене звезде и Војводине, јасно је да је много више успеха имао београдски тим. Две екипе црвених и белих боја одиграле су укупно 153 дуела, а актуелни шампион Србије славио је у 89 наврата, 34 утакмице завршене су нерешеним резултатима, док је Воша била боља у 30 сусрета. Гол разлика износи  296:156 за Београђане.

Уз то, у последњих 10 одиграних утакмица, Звезда је била боља, а још 2016. године збио се последњи тријумф Новосађана, када је Воша, занимљиво и тада предвођена тренером Ненадом Лалатовићем, у Београду славила резултатом 3:1.


Занимљиво је то да од када сте на голу Воше, никада нисте осетили сласт победе над Црвеном звездом?

- Звезда је једина екипа у домаћој конкуренцији с којом нисам осетио задовољство због победе од када чувам мрежу Војводине, а то је нешто више од три године. Бројеви су, међутим, такви и они ме посебно не занимају, а једини број који волим је нула на месту које означава број погодака у нашој мрежи. Прошлошћу се не оптерећујем, јер размишљање о томе шта су радиле неке друге генерације, не би нам ишло у корист.

Који је пут до остваривања позитивног резултата?

- Убеђен сам да можемо да прекинемо негативни низ. Тактика је посао нашег стручног штаба и током читаве седмице радили смо на њој. Из личног искуства, биће нам неопходно то да покажемо храброст на терену, самоузверност и усредсређеност на задатке које у игри будемо имали. И да, наравно, у пуној мери покажемо снагу тима који имамо.

После дуела с Београђанима, чека вас серија од још неколико важних, правих дерби сусрета, попут дуела са Радничким из Ниша, Вождовцем, Младошћу, Спартаком...?

- Радује ме период који нас чека, јер све су то квалитетне екипе које ће пред нас наметнути истински такмичарски дух. Сваки бод нам је изузетно битан, а храбри ме то што смо у залету и што јасно код саиграча примећујем жељу побеђују и праве нове кораке ка Европи - нагласио је Емил Роцков.

Утакмица Црвена звезда - Војводина игра се сутра од 18 часов, уз ТВ пренос на првом каналу ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

 

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести