Роналдо: Португалија ће освајати трофеје и без мене

ПОРТО: Петоструки најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо посветио је трофеј у Лиги нација народу Португалије и поручио да репрезентација има потенцијал да осваја трофеје и без њега.
1
Фото: EPA-EFE/JOSE COELHO

Португалци су у финалу савладали Холандију 1:0 поготком Гонзала Гуедеша, а претходно су у полуфиналу били бољи од Швајцарске 3:1, уз хет-трик звезде Јувентуса.

"Осећам се сјајно, пресрећан сам што смо освојили пехар пред нашим навијачима. Они су заслужили овакво славље, подржавали су нас против Швајцарске и сада Холандије. Ово је трофеј за све њих, ово не припада само нама, већ целој Португалији", рекао је Роналдо за uefa.com.

Португалија је овим тријумфом ујединила титуле првака Европе и победника Лиге нација, а Роналдо сматра да екипа има потенцијал да настави трофејни низ, са или без њега, у тиму.

"Имамо доста младих играча који ће бити све бољи и бољи. Желим да будем део овог пројекта јер се осећам добро и способним да помогнем тиму", поручио је Роналдо, који је пропустио групну фазу Лиге нација, али је био део тима на финалном турниру на домаћем терену.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести