Роналдо: Рекорди су моја мотивација, желим да играм за репрезентацију

ЛИСАБОН: Португалац Кристијано Роналдо изјавио је вечерас да жели да постане играч са највише одиграних утакмица за репрезентацију у историји фудбала, преносе локални медији.
ronaldo
Фото: Tanjug (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Роналдо би сутра на мечу са Лихтенштајном могао да обори светски рекорд по броју наступа за репрезентацију.

Рекорди су моја мотивација, желим да постанем фудбалер са највише одиграних утакмица за репрезентацију у историји, то било нешто што би ме чинило поносним. Али ту не стајем, и даље желим да играм за репрезентацију, рекао је Роналдо на конференцији за новинаре у Лисабону.

Роналдо је одиграо 196 мечева за селекцију Португалије. Он тренутно дели овај рекорд са репрезентативцем Кувајта Бадером Ал-Мутавом.

Португалија сутра против Лихтенштајна почиње квалификације за Европско првенство, које ће наредне године бити одржано у Немачкој.

Имам још много да дам селекцији. Не правим дугорочне планове о наступима на ЕП 2024. и Светском првенству 2026. године, истакао је Роналдо, који је тренутно члан Ал Насра.

Португалија се налази у групи Ј квалификација за ЕП 2024. са селекцијама Лихтенштајна, Луксембурга, Словачке, БиХ и Исланда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести