Рукавина: Против Црне Горе више од фудбала, али на терену

БЕОГРАД: Репрезентативац Србије Антионио Рукавина изјавио је да на утакмици против Црне Горе у Подгорици очекује више од фудбала, али искључиво на терену на плану мотивације и великог ривалитета две селекције.
rukavina, epa
Фото: Antonio Rukavina, foto: EPA (TATYANA ZENKOVICH)

Један од најискунијих српских репрезетентативаца додао је да меч у Подгорици никако не може да се упореди са гостовањима у Загребу и Елбасану.

"Покушавамо да будемо оптимисти, идемо на победу у две битне утакмице у гостима. Против Црне Горе је можда и више од фудбала, играли смо сличне утакмице и имамо искуства. Наравно, не бих предстојећи меч упоређивао са Хрватском или Албанијом, то је било политички на вишем нивоу", рекао је Рукавина новинарима на аеродрому Никола Тесла пред пут у Подгорицу.

Рукавина истиче да су "орлови" спремни за велики дуел са Црногорцима.

"И Тадић је рекао да смо буквално иста држава. Фудбалски ће бити више од игре, можда више грубости, али спремни смо на све", поручује десни бек Астане.


Србија и без Љајића против Црне Горе и Румуније

Српски фудбалски репрезентативац Адем Љајић због повреде примицача неће отпутовати у Подгорицу на утакмицу против Црне Горе у Лиги нација.

Везиста Бешикташа већ се вратио у Истанбул како би у клубу наставио са опоравком.

Љајић је последњи у низу српских репрезентативаца који због повреде пропушта дуеле са Црном Гором и Румунијом, након капитена Александра Коларова, заменика Немање Матића и Ненада Крстичића.
 


Рукавина истиче да ће недостајати повређени капитен Александар Коларов и заменик Немања Матић.

Према његовим речима не треба обраћати превише пажње на објаву Матића на Инстаграму да ће га "Србија поново издати".

"Није ме то пореметило, верујем и саиграче... Има доста слободе на друштвеним мрежама, може свашта да се напише а да не мислиш баш као што многи мисле. Можда има нешто што ми не знамо".

Како је нагласио, веома добро познаје црногорску селекцију из које издваја бившег саиграча из Партизана Стевана Јоветића.

"Имају добру екипу и играче који су могли да играју са нама", навео је Рукавина.

Везиста Немања Максимовић наглашава да је одсуство Коларова и Матића пех за Србију, али да сви у националном тиму имају квалитет да их надоместе.

"Ко год да је на терену, Лукић, ја или било други спреман је да презме ризик и донесе победу Србији. Очекујем да нас Црна Гора "чека" и игра на контре, имају брзе играче. Добро нас познају, али мислим да је квалитет на нашој страни", закључио је Максимовић.

Утакмица Ц Лиге нација између Црне Горе и Србије игра се сутра од 20.45 у Подгорици.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести