Дмитровић и Миленковић: Недостајаће нам Коларов и Матић

СТАРА ПАЗОВА: Голман фудбалске репрезентације Србије Марко Дмитровић и дефанзивац Никола Миленковић признали је да је велики хендикеп изостанак Александра Коларова и Немање Матића за утакмице против Црне Горе и Румуније у Лиги нација, али и да постоје замене да их надоместе.
Dmitrovic Marko/FSS
Фото: Фудбалски савез Србије

"Сигурно је да ће нам недостајати. Ради се о два капитена и најбоља играча, али у екипи имамо доста квалитетних фудбалера који су спремни да надоместе њихов изостанак. И ко год да истрчи на терен у Подгорици сигуран сам да ће и на индивидуалном и колективном плану дати све од себе да остваримо добар резултат", рекао је Дмитровић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Чувар мреже шпанског Еибара истиче да Србија иде на победу у Подгорици у, како је нагласио, специјалној утакмици.

"Сви добро знамо, били смо у заједничкој држави. Имам у Црној Гори много пријатеља, али ово је такмичарска утакмица и мотив више за нас да идемо на победу и испунимо циља, а то је прво место у групи Лиге нација".

Дмитровићу, који би требало да брани трећи меч у низу као наследник Владимира Стојковића, највећа опасност прети од нападача Монака Стевана Јоветића.

"Нисам имао прилику да играм против њега, али сигурно спада у ред великих играча. Не знам да ли ће бити спреман за утакмицу, али смо чули да излази из повреде и да би требало да игра. Нема сумње да игра Црне Горе доста зависи од њега, али мислим да је најважније да ми будемо на нашем нивоу. Ако тако буде онда верујем да можемо до победе", рекао је Дмитровић и додао да очекује пун стадион и прави амбијент.

Фото: Milenkovic Nikola/FSS

Дефанзивац Фиорентине Никола Миленковић, такође, прижељкује свих шест бодова у Црној Гори и Румунији.

"Пред нама су две утакмице које сигурно неће бити ни мало лаке, али идемо у Подгорицу и Букурешт са амбицијом да победимо. Недостајаће нам два наша најискуснија играча, Коларов и Матић, али верујем у наш колектив и екипу која жели да напредује после сваког окупљања", каже Миленковић.

Црногорци су велики оптимисти, управо због одсуства Коларова и Матића најављују победу, али се Миленковић не обазире превише на то.

"Њихово је право да тако причају, а ми гледамо само нас и да се спремимо на најбољи могући начин", поручује Миленковић, уз констатацију да очекује "паклену атмосферу, али да су искључиво фокусирани на терен".

За Црну Гору каже да је добра селекција са неколико одличних појединаца.

"Они могу свакој селекцији да направе проблем, а то значи да морамо да уђемо у меч максимално сконцентрисани. Даћемо све од себе како бисмо обрадовали навијаче", закључио је он.

Утакмица између Црне Горе и Србије игра се у четвртак од 20.45 у Подгорици, а гостовање у Букурешту је три дана касније од 15 сати.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести