Руменчани желе пласман у финале Купа ФСВ

Нови војвођански лигаш Јединство из Руменке последњих годину и по дана бележи само успехе.
fudbal lopta
Фото: www.freeimages.com

Поред пласмана у виши ранг, победници су Купа на теритоирији Фудбалског савеза града Новог Сада, а после освојеног пехара у четвртини финала на територији ФС Војводине савладали су Подриње из Мачванске Митровице (4:2). Данас у Руменки дочекују трећелигаша Феникс и потајно се надају да ће и ову препреку на путу ка финалу успети да преброде. У првом колу Војвођанске лиге изгубили су у Новој Пазови од Радничког минималнимм резултатом.

- Сустигао нас је умор, јер смо у претходних 12 дана одиграли на два фронта чак пет утакмица. У Новој Пазови смо се испромашивали, што је узроковало да након више од годину и по дана доживимо пораз у званичним утакмицама – рекао је тренер Владимир Шпоња.

На путу ка финалу Купа на територији ФСВ Јединство дочекује Феникс, бивше Братство из Пригревице.

- Гости су фаворити на папиру. Иза њих је успешно такмичења у трећем рангу и у нашем најмасовнијем такмичењу. Поштујемо их и ценимо, али мислим да су нам шансе пођеднаке. Наша предност је домаћи терен и великој жељи да се домогнемо финала – казао је Шпоња.

Стратега Јединства за утакмицу са Фениксом, која почиње у 17 часова, може да рачуна на све играче и сматра да изненађење није искључено.    

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести