С бодом из Данске црвено-бели се и даље питају

БЕОГРАД: Иако је екипа Црвене звезде на гостовање Мидтјиланду отишла без двојице битних играча, Катаија и Павкова, још једном је показала да, и у тако неповољној ситуацији, може да се носи с јаким европским екипама.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Додуше, црвено-бели су имали среће да су на полувреме меча у Данској отишли с нерешеним резултатом, јер противник је био бољи, али је зато у наставку чета тренера Дејана Станковића доказала, на шта се полако сви навикавамо, да је не треба прерано отписивати и да може да буде опасна када се то најмање очекује. Гол Иванића донео је злата вредно вођство, међутим Мидтјиланд је до краја изједначио и изборио реми. После свега, издањем својих ученика био је задовољан и тренер Станковић.

- Задовољан сам резултатом - истакао је стратег игре Београђана. - Утакмица је била јака, отворена, тврда и права - такмичарска. Имао је домаћин своје шансе, баш као и ми, па мислим да је коначни резултат праведан. Било је једно лепо фудбалско вече, виђено је много добрих ствари на терену, али и оних које морамо да поправимо. Знамо против кога смо играли, јер је реч о екипи која је млада и талетована.

Причао је млади стручњак и о реваншу на стадиону "Рајко Митић", који је заказан за две недеље.

-  И нама је требала победа, јер, да смотријумфовали, могли би са  сигурношћу да кажемо да идемо у наредни круг такмичења. Очекује нас утакмица на нашем стадиону, и даље смо први на табели, односно питамо се за све. Неће нам бити лако, можда чак буде теже у Београду него у Данској, али надам се да ће се неки момци вратити у тим и, пре свега, радујем се новој, правој такмичарској утакмици. Не знам шта мисли тренер ривала, али може да буде задовољан учинком његових играча. Има ту доста фудбалера који су веома талентовани, а притом су јако млади. Сигурно да је да ће искуство, као и предност домаћег терена, бити на нашој страни. Већ сада знамо како ћемо с Мидтјиландом. За мене је стварно пријатно изненађење како, као тим, изгледају Данци. Ипак, ми смо ти који се и даље питају, јер смо први и од нас ће да зависи расплерт у нашој групи. Под условом, наравно, да наставимо с оваквим односом и сконцентрисаном игром.

Није могао да сакрије незадовољство, ипак, Дејан Станковић једним детаљем.

- Жао ми је, ипак, због ремија. При резултату 1:1, колико год да је била отворена утакмица, имали смо лопту и ситуацију један-на-један с голманом, што смо морали да решимо. Утакмица је већ иза нас и с позитивним скором смо се вратили у Београд. Могло је боље, примили смо гол у 78. минуту, жао ми је због тога, јер би нам, с девет бодова, било много лакше у три преостале утакмице. Знамо шта нам је чинити, каква је математика, за сада се ми питамо.

Похвалио је тренер црвено-белих Мирка Иванића, стрелца јединог поготка за његов тим.

- Мирко је одиграо феноменалну утакмицу, покривао је три места током 90 минута и имао самопоуздање. Био је то прави Иванић, одиграо је утакмицу за десет. Онда, наравно, дође и гол који је постигао, као нека врста заслуге за све што је урадио у Данској.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести