С промоције нових фудбалера Војводине: Прелазни рок још није завршен

Веома активно било је руководство Фудбалског клуба Војводина у досадашњем току летњег прелазног рока.
NoviFudbaleriUVojvodini-BLU_0023
Фото: Дневник/ Б. Лучић

Мотивисани сазнањем да се у тиму нешто мора озбиљно променити, челни људи клуба, у договору са шефом стручног штаба Александром Веселиновићем и његовим сарадницима, засукали су рукаве и на стадион “Карађорђе” стигло је чак десет новајлија. Долазили су у ходу, током припрема за нову сезону, али се од њих, заједно са староседеоцима на које се рачуна, очекује да Вошу врате у сам врх српског фудбала и поново се изборе за право да играју у квалификацијама за европско такмичење.

У ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику одражана је промоција нових фудбалера црвено-белих. Њој су, између осталих, присуствовали председник клуба Душан Влаовић, председник Скупштине ФК Војводина Драган Самарџић, потпредседник УО Љубомир Апро, као и гости Огњен Цвјетићанин, члан градског Већа задужен за омладину и спорт, Властимир Мастиловић, члан градске Управе за спорт и многи други. Играчи су изашли пред представнике медија, насмејани и добро расположени и као да су тиме поручили да су свесни онога што се од њих очекује, али и да су спремни да очекивања испуне.

„Уз финансијску консолидацију клуба, основни циљ управе био је да се консолидује и освежи играчки кадар“, рекао је Душан Влаовић, председник Управног одбора ФК Војводина.

„Посао на освежавању редова екипе почели смо још зимус, када смо довели четворицу фудбалера, али се испоставило да то није било довољно. Кроз консулатције с тренером Веселиновићем, већ тада смо знали на којим позицијама у тиму морамо да пронађемо одговарајућа решења. У преговоре смо ушли добро припремљени, али није било ни мало лако договорити се с играчима о ангажману, због дужине самог прелазног рока. Ипак, успели смо у довођењу већине жељених новајлија и био сам сведок да су стручни штаб и његов шеф данима и ноћима анализирали њихове фудбалске, али и људске квалитете.“

Први човек Новосађана потом је рекао и нешто више о амбицијама клуба у сезони која почиње већ у петак, када Војводина игра утакмицу са Младости из Лучана (20 часова, ТВ).

Фото: Дневник/ Б. Лучић


Црвено-беле новајлије, једним погледом

Јуче су се представницима медија представили следећи новаи фудбалери Воше: Немања Милојевић (стигао из Чукаричког, потписао уговор на 3 године), Аранђел Стојковић (Спартак ЖК, уговор на 2 године), Милан Ђурић (Јагодина, 2 године), Дамир Зломислић (Широки Бријег, 2 године), Лазар Ђорђевић (Подбрезова, Словачка, 2 године), Исмаел Беко Фофана (Чукарички, 2 године), Дијаматис Хухумис (Слован Братислава, 2 године), Данијел Граовац (Жељезничар, Сарајево, 3 године), Александар Мирков (Бечеј, 4 године) и Филип Старич (Цибалија, Винковци, 4 године).


„Наше амбиције су јасне, јер желимо повратак у врх клупског фудбала у Србији и обезбеђивање права да заиграмо у европској конкуренцији. Као и увек, посебну пажњу посветићемо наступима у такмичењу за Куп Србије, али и резултатима свих екипа из наше омладинске школе. Прошла сезона била је вредна једино заборава, али смо свесни тога да, уколико изостане обезбеђивање и стварање потребних предуслова, пре свега оних финансијских, жељени резултати ће изостати. Све нас радује то што видимо да су се осмеси вратили у нашу свлачионицу и то нас храбри. Прелазни рок је, дакле, близу краја за нас, али још увек није завршен.“

Фото: Дневник/ Б. Лучић

Захваљујући се “пријатељима клуба који су помогли да доведемо све ове играче”, Влаовић је на крају истакао и следеће:

„Колико наш нови тим може, имаћемо прилику сви заједно да видимо већ у петак, када нас очекује дуел с екипом Младости. Посебну захвалност дугујемо Граду Новом Саду и његовом градоначелнику Милошу Вучевићу, који је осведочени пријатељ ФК Војводина. Такође, захвални смо и члану УО клуба Душану Бајатовићу, као и познатим привредницима Петку Бобару и Миленку Цицмилу.“

Уследило је потом фотографисање нових играча Војводине с црвено-белим дресовима, уз осећај који просто као да је био видљив у конференцијској сали ФЦ “Вујадин Бошков” - да неки нови, много повољнији ветрови данас дувају у новосадском клубу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести